Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 10. syyskuuta 2016

Mascarpone-puolukkapiirakka

Käsi ylös kellä on pakastin ääriään myöten täynnä! Huudan heti hep. Ja silti, puolukoita piti kerätä. Kun niitä oli siellä (mökillä) paaaaljon. Ja ne on niin ihania. Ja ainahan ne johonkin mahtuu - ehkä. No millainen loppu on ahneella?!?
10 litraa huitaisi hetkessä poimurilla. Olen myös kehittänyt hyvän puhdistamistaktiikan, johon käytän uunipeltiä ja hiustenkuivaajaa. Ämpärillinen puhdistuu vauhdilla tuolla systeemillä. Suosittelen kokeilemaan, jos tuskailet puhdistamisen kanssa. 

Se mahduttaminen olikin sitten toinen juttu. Survoin marjat blenderissä ja pakastin minigrip-pusseihin. Ja kirjaimellisesti runttasin pakastimeen. Mahtuivat, juu. Marjat olivat nyt tässä mutta sieniä on metsät väärällään...no sieninyssäkät nyt aina johonkin pakastimen koloseen mahtuvat, eikös vaan? Syksyiseen metsään on päästävä, on siellä niin ihanaa. 

Eipä ne kaikki puolukat sinne pakastimeen muuten ehtineet. Teinpä piirakan jos toisenkin. Mascarpone-puolukkapiirakan ohjeen löysin "Liian hyvää" -blogista, tässä linkki ohjeeseen. Ajattelin, että noilla aineilla ei kovin pahaa voi tulla. Enkä pettynyt. Toimisi varmaan mustikankin kanssa, mascarpone ja mustikka ovat myöskin loistava makupari. Pohjaan tuli vähän ruisjauhoja, jotka ovatkin puolukan kanssa oiva yhdistelmä. Ruispuolukkapuuro oli lapsuuden herkku.
Oho, siitähän on jo palanen haukattu...

Makoisaa viikonlopun jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!