Kukkakimppu omasta pihasta |
Mitäs ihanaa teille kuuluu? Minulle tällaista:
Ja tällaista:
Metsän antimet ovat todella runsaita tänä kesänä. Ja aikaisessa, heinäkuussa jo on marjaihanuus parhaimmillaan. Viinimarjapensaistakin on jo koepoiminta suoritettu, mutta ne saavat vielä hetken kypsyä mehustusta varten. Mustikkapiirakkaa on tehty, tottakai. Vadelmia ja mustikoita pakastettu. Huomenna ajattelin keittää kuningatarhilloa.
Tänään tein kokeilumielessä vuohenjuustopiirakkaa useaa ohjetta muunnellen, ja lopputulos oli pehmeän juustoinen. Kirjataanpa se nyt muistiin ihan tuoreeltaan ettei unohdu.
Vuohenjuustopiirakka
Pohja:
100 g juoksevaa margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitorahkaa
ripaus suolaa
Täyte:
Pieni rasia kirsikkatomaatteja puolitettuna
(sitruuna)basilikaa
1 rasia vuohenjuustoa, tai 1 tanko vuohenmaitojuustoa
2 dl ruokakermaa
2 munaa
1/2 dl parmesanraastetta (tai muuta juustoraastetta maun mukaan)
mustapippuria
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja vaivaa ne tasaiseksi margariinin kanssa esim. yleiskoneessa. Lisää maitorahka ja halutessasi ripaus suolaa. Taputtele piirakkavuokaan ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita kerma ja munat vuohenjuuston kanssa tasaiseksi. Sekoita myös parmesanraaste joukkoon. Mausta mustapippurilla. Lado puolitetut kirsikkatomaatit vuokaan pohjataikinan päälle. Silppua päälle myös tuoretta (sitruuna)basilikaa.
Kaada kerma-muna-juustoseos päälle.
Paista 200 asteessa n. puoli tuntia.
Tämä piirakka ei lihaa kaipaa, eikä edes kalaa.
Mutta nyt selkää lepuuttelemaan, marjahurmos jatkuu huomenna. Mukavaa lauantai-iltaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!