Koin tänään marjastajan kauhunhetkiä, kun ukkonen ajoi pois hyvästä mustikkapaikasta. Se ukkonen ei kauhua aiheuttanut, en ole ikinä ukkosta pelännyt, vaan se että piti jättää marjat keräämättä. Sen verran sain saalista kuitenkin, että sain keitettyä eilisten vattujen kanssa kuningatarhilloa.
Vielä riitti marjoja mustikkakakkuunkin.
Ohje on helppo ja aineetkin löytyvät useimmiten kotoa, minun piti kyllä lähettää isäntä piimää ostamaan kun se ei kuulu jääkaappimme vakiovarustukseen. Yhtään en muista mistä alunperin olen ohjeen kopioinut, mutta tässäpä teillekin maailman helpoimman mustikkakakun ohje:
Mustikkakakku
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2 dl piimää
100 g voisulaa
4-5 dl mustikoita, itse laitoin osaksi vadelmia
Sekoita sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Riko munan rakenne haarukalla. Lisää taikinaan piimän, vaniljasokerin ja voisulan kanssa. Lisää marjat ja sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa n puoli tuntia.
Parhaimmillaan vaniljakastikkeen kanssa.
Maukasta sunnuntain jatkoa!
Parhaimmillaan vaniljakastikkeen kanssa.
Maukasta sunnuntain jatkoa!
Nam mustikkapiirakka!😋
VastaaPoistaOllaan myös mustikkaa kerätty. Olen tehnyt hilloa mustikoista!
Mukavaa päivän jatkoa!
Kiitos! Hillo maistuu aamupuuron kanssa :)
Poista