Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 8. helmikuuta 2014

Musiikin juhlaa

Hyvää lauantai-iltaa, rakkaat ystävät! Kiitos kaikista pullakommenteista, pullat on myyty konserttipuffetissa viimeistä murua myöten, taisipa useampi kadota nuorten artistienkin suihin!

Meillä on kukkia keittiössä, olkkarissa ja tyttären huoneessa, laululintustamme on muistettu konserteissa kovasti. On ollut hektinen viikko, joka on huipentunut ihaniin onnistumisen elämyksiin ja huikeisiin tunnelmiin. Tuntuu että kaikki ylisanat ovat nyt latteita, joten pakko sanoa vaan, että paljon odotin, mutta odotukseni ylittyivät tuhatkertaisesti. Kiitos vielä teille upeille nuorille jotka teitte jättiurakan, varmaan itsekin nautitte joka hetkestä ja siitä suosiosta minkä saitte! Olette kaikki ruusunne ansainneet.
Kyse oli siis 9. luokan pitkän musiikin ryhmän bändikonsertista, joka oli pienen paikkakunnan ja sen loistavan musiikinopettajan 25. taidonnäyte. Eli musaryhmä järjestää joka vuosi täyspitkän konsertin väliaikoineen. Paikalle tulee kahden illan aikana useita satoja ihmisiä, ja on ihan hämmästyttävää miten joka ikinen vuosi pienen paikkakunnan pienistä ikäluokista löytyy mahtavia soittajia ja laulajia. Kaikki osallistuvat jollain lailla, ja nuoret hoitavat lähes kaiken itse (tietenkin vanhempien ja opettajan myötävaikutuksella): luvat, järkkärit, roudauksen, puffetin, lipunmyynnin, mainokset jne. Suunnittelevat teemallisen konsertin ohjelmiston, sekä myös pienet välispiikit, jotka vievät tarinaa eteenpäin. Ja harjoittelevat, harjoittelevat, harjoittelevat.

Nyt kun oma tytär oli mukana, olivat odotukset ja jännitys ihan huipussaan. Konsertin nimi "Yhdet häät , yhdet hautajaiset" kertovat teemasta, minkä ympärille konsertti oli rakennettu, eli kolmiodraamasta oli kyse. Draamaa ei puuttunut mutta herkkyyttä ja huumoriakaan ei oltu unohdettu.Voi olla että äippä jännitti enemmän kuin esiintyjät itse. Torstainen konsertti oli jo mahtava, mutta perjantaina sitten loppukin esiintymisjännitys laukesi ja nuoret vetivät ohjelman läpi silminnähden nauttien ja iloiten lavalla olosta, musiikista ja esiintymisestä. Kommentit ovat olleet järjestäen ylistäviä. Tyttö on saanut rutkasti kehuja, ja minunkin on pakko sanoa, että tiesin kyllä että tyttö on hyvä laulaja, soittaja ja esiintyjä, mutta en tiennyt että noin hyvä. Kiitokset äipän prinsessalle!

Konsertissa fiilistelemässä oli meidän vanhempien lisäksi myös tytön kummeja, serkkuja, sisaruksia, naapureitamme ja tietysti kaikki mahdolliset kaverit.
Sydämellinen pikku hiirulainen olkoon muistona näistä mahtavista hetkistä senkin jälkeen kun kukkaset kuihtuvat. Tätä happeningia on odotettu koko yläaste, ja nyt voi sitten fiilistellä jälkihehkuissa.Helppoa ei ole ollut, sen sanoi opettajakin ensimmäisen konsertin jälkeen, ryhmä ei ole ollut niitä kepeästi hallittavia. Mutta kuten opettaja sanoi, kun energia saadaan kohdistettua oikeisiin asioihin kuten harjoitteluun, niin lopputulos onkin sitten mahtavaa kuunneltavaa.Opettajan ammattitaitoa on se, että hän saa nuoret uskomaan itseensä ja joka-ainoan ylittämään itsensä. Yhdessä tekemisen ilo ja musiikin riemu välittyi kuulijoille.
Yhdessä tekeminen ei lopu tähän, sillä lipputuloilla porukka lähtee levyttämään! Tämä on myös jokavuotinen perinne. Ja levynmyyntituloilla tehdään sitten keväällä vielä yhteinen retki.
Näiden tähtihetkien myötä toivottelen teille mukavaa sunnuntaita ja hyvää alkavaa viiikoa!Minä taidan huomenna leipoa lisää sitä pullaa....


4 kommenttia:

 1. Upeita kukkia ja ansioista saatuja.Onnea vaan ♥
  On se kiva kun lapsi on noin lahjakas.
  Meidän molemmat kävivät musiikkiluokat ja oli ne konsertit aina niin kivoja.

  Toivottavasti saat kukat säilymään kauan.

  VastaaPoista
 2. ♥mellinen onnittelu onnistuneen konsertin johdosta.
  Kaunista kukkaloistoa.

  Mukavaa sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Toivomme myös että tyttö pääsisi musiikkilukioon ja nämä ilot jatkuisivat.

  VastaaPoista
 4. Musiikkiluokilla on mukavia projekteja

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!