myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Kirjastotäti Etelä-Suomesta kirjoittelee omaksi ja toivottavasti vähän muidenkin iloksi. Asustelen maalla ja perheeseeni kuuluu mies ja lapsia kotona ja maailmalla. Tavoittelen ekologista ja humaania elämänasennetta. Elämääni iloa tuovat luonto, mökkeily, puutarhanhoito, käsityöt, kirjat ja keittiössä puuhastelu. Pidän tanssimisesta ja käyn mielelläni teatterissa ja konserteissa. Minussa asuu myös pieni karavaanari. Omat haasteensa päiviini tuo fibromyalgia sekä liuta muita sairauksia. Blogistani löydät juttua ja kuvia minulle läheisistä asioista sekä kaikenlaista pohdintaa maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

lauantai 1. heinäkuuta 2017

Erilainen pizza

Oletkos koskaan kokeillut tehdä "valkoista pizzaa"? Siis sellaista, johon ei tule ollenkaan tomaattikastiketta pohjan päälle. Olen pari kertaa tehnyt aika vinkeän makuista pizzaa, johon tulee pohjan päälle creme fraichea, täytteeksi päärynää, aurajuustoa ja suolapähkinöitä. Kuulostaa varmaan tosi oudolle, mutta tuo suolaisen ja makean liitto todella toimii. Suosittelen kokeilemaan! Laitan tähän ohjetta jos joku uskaltautuu.

Päärynä-aurajuusto-suolapähkinäpizza (uunipellillinen)
Pohja:
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
15 g hiivaa (tai puoli pussia kuivahiivaa)
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl ruokaöljyä

Pohjan päälle: 1 prk creme fraichea

Täytteet: 
2 päärynää
1/2 pussia auramurua
kourallinen suolapähkinöitä kevyesti murskattuna
1 pss pizzajuustoraastetta

Tee näin:
Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola ja hiiva (jos käytät kuivahiivaa, nesteen tulee olla n. 42-asteista eli reilusti kädenlämpöistä). Lisää jauhot taikinaan ja vaivaa tasaiseksi. Lisää öljy. Anna taikinan seistä hetki. Kauli leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja laita pellille.

Levitä creme fraiche pohjan päälle. Lisää ohuiksi viipaloidut päärynät, auramuru sekä kevyesti murskatut pähkinät. Päällimmäiseksi juustoraaste. 

Paista 200 asteessa n.  20 minuuttia

Kuvan bataattiranskalaiset ovat kaupan pakastealtaasta, mutta tyttäreni tuunasi ne rapeiksi pyörittelemällä maustekorppujauhoissa ja lisäsi niihin mausteseoksen, jonka koostumus jäi minulle hämäräksi. Ranskikset eivät olleet yhtään lötköjä vaan todella rapeita ja hyviä. 

Lopuksi tässä muutama kesäinen tunnelmapala mökiltä. Hyvää viikolopun jatkoa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!