myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

torstai 25. kesäkuuta 2015

Uutta kotipihalla

Heippa! Kiitos kaikista paranemistoivotuksista, joita olen monelta suuntaa saanut. Eilen sain hyviä uutisia lääkäriltä, tulehdusarvo oli laskusuunnassa. Vielä pitää ensi viikolla käydä arvoja mittailemassa ennenkuin heltiää lupa lähteä töihin. Tänään loppuu lääkekuuri, joten sitten aika äkkiä näkee onko tauti ohi vai ei. Toinen kierros on ottanut vielä kovemmalle kuin ensimmäinen, vaikka tauti ei tällä kertaa sairaalaan asti vienytkään. Uupumus on todella massiivista, osittain varmaan johtuu tuosta lääkekuuristakin joka on nuoren lääkärin sanoin aika "stydi". Fyysistä rasitusta pitää välttää vielä ensi kuun puoleenväliin saakka, jolloin keuhkot kuvataan vielä uudestaan.

Tässä sitten on ehtinyt tehdä kaikenlaista suunnittelutyötä. Tosin tämä oli isännän idea, jota minäkin olen kyllä mielessäni miettinyt. Isäntä tämän nyt joutui sitten toteuttamaankin, kun minusta ei nyt ole multaa kärräämään.
Tässä kohtaa pihaa risteilivät ennen laudoilla rajatut hiekkakäytävät. Sinänsä ihan kivat "x-files" -käytävät, mutta hankalat hoitaa. Nyt kun nurmikkoa ajetaan päältäajettavalla ruohonleikkurilla, noita pikku ruohikkoplänttejä tuntui olevan liikaa ja homma hankaloitui. Sen lisäksi käytävät kasvoivat jatkuvasti rikkaruohoja, kun ei alla ollut suodatinkangasta. Myrkkyjä en halua kotipihassa käyttää, joten toinen vaihtoehto olisi ollut lapioida hiekat pois, laittaa suodatinkankaat alle ja hiekat takaisin. Päädyimme kuitenkin laittaa koko tämän osan pihasta nurmikoksi, jota on sitten helppo ruohonleikkurilla hurrutella poikki.
Multaa oli iso kasa pihassa valmiina, joten ainoaksi investoinniksi jäivät nuo nurmikonsiemenet. Nyt sitten vaan odotellaan että ruoho kasvaa!

Toinen juttu, mitä odotan kovasti, on pionien kukinta, josta on tänä vuonna tulossa todella upea, joskin myöhäinen. Hyvää ja kaunista kannattaa odottaa!
Terassin vesikelkassa kukkii tänä vuonna lumihiutale.
Luulen, että alan sitä suosia kesäkukkana tulevina vuosina. On todella kiitollinen ja helppohoitoinen. 

Aurinkoa loppuviikkoon ja viikonloppuun!

8 kommenttia:

 1. Hyvä kun alkaa tauti talttua! :) Sitä vaan pittää levätä, jos ei jaksa. Mitäpäs muuta varten sitä sairauslomaa saakaan. Vaikka kyllä sitä tuonne pihalle aina tekee mieli, jos vaan vähänkin kykenee. Kukkien kukinnan ihailu ei onneksi ole raskasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja muutaman rikkaruohon voi nyhtäistä siinä ihaillessaan ;)

   Poista
 2. Pikaista tervehtymistä ☺
  Pioonit komiasti nupulla ja vesikelkka ja lumihiutale kaunis yhdistelmä ☺
  Kiitos ja aurinkoa myös Sinulle viikonloppuun ♫~♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ma-te, kiva kun taas poikkesit!

   Poista
 3. Nyt sitten oikein lämmintä ja hyvät kastelut, niin piha on kohta vihreenä!
  Mahtavat kukinnat pioniin tulossa! Mää oon ihan intoo piukassa kun mun toissa kesänä ostamassa pionissa on 2 nuppua :)
  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kastella pitääkin nyt kun sitä lämmintä vihdoin tuli. Kyllä pioni vuosien myötä palkitsee, 2 nuppua on hyvä alku!

   Poista
 4. ♥pionit vielä nupulla täälläkin. Juu, minäkin tykkään lumihiutaleesta, kaunis ja helppo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä lämpimillä varmaan pian aukeavat!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!