myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Viiden lehden tossut - ja muuta mukavaa

Hei! Pitkästä aikaa viikonloppu, jolloin ei ole mökkeilty. On biletetty! Rakkaan ystävän pyöreitä vuosia on syytä juhlia, ja harvoin olen ollut yhtä railakkaissa juhlissa (sitten nuoruusvuosien jolloin nämä emännät viettivät teinipippaloita yhdessä). Jaloissa tuntuu että on tanssittu ja poskilihaksissa että on naurettu. Lämmin kiitos sinne Taka-Hikiän perukoille, näillä nauruilla jaksetaan taas pitkään! Olipa hyvä syy vähän kortteillakin:
3D-tuotantoa tämäkin. Näihin meinaa tulla taas hinku, pitää ostaa lisää noita 3D-kuvia. Villi ajatus olisi tehdä tällaisia joulukortteja. Aika työläitähän nuo ovat, mutta ehkä muutama...saas nähdä. 

Töissä ystävät ovat neuloneet viiden lehden tossuja, ja minä olen ihaillut. Porukka on vähän takkuillutkin näiden kanssa, joten mietin uskallanko ryhtyä menettämään hermojani näiden kanssa, mutta yllättävän kivuttomasti nämä ensimmäiset sitten valmistuivatkin. Eivätkä varmasti jää viimeisiksi, sen verran koukuttava malli tämä on. 
Lanka on kanervanväristä Nallea vaikka kuvalla näyttää enemmän violetilta. Puikkoina kolmosen pyöröpuikko. Yllättävää, että tähän malliin ei tarvitse ommella yhtään saumaa, vaan lopuksi jää vain kaksi lankaa pääteltäväksi.
Yhdet Olga-sukatkin valmistuivat ruskanvärisestä Seitsemän Veljestä -langasta. Tykästyin väriin niin että ehkä teen samasta langasta vielä jotain muutakin.
Eilen oli vielä kaunis syyspäivä, ja kiertelin hiukan pihalla kameran kanssa. Kaikenlaista on vielä kukassa. Alkukesästä ostamani alppikärhö on alkanut kukkia.
Mikähän se tämä syyskukkija sitten lienee? Tilasin kerran Viherpeukaloilta perennasatsin ja onnistuin hukkaamaan kaikki nimilaput, joten kukkapenkeissäni on varsin mystisiä kukkijoita:
Peikkopäivänkakkarat olivat jo ränsistyneet ja olen korjannut ne aikapäivää sitten pois, mutta yllätys: ne olivatkin siementäneet ja uudetkin päivänkakkarat ovat ehtineet jo kukkaan:
Pallokrysanteemi muuripadassa on etupihan väriläikkä:
Lämmin syksy on tehnyt tepposiaan yhdelle sun toiselle kasville. Pataan kylvin alkukesästä krassin siemeniä, ja heinäkuun helteillä ne kukkivat nopeasti. Pataan on tipahdellut siemeniä, ja krysanteemin kyljestä puskee uusia pieniä krassintaimia! Tuskin ehtivät enää kukkaan....

Paprikatkin alkavat vihdoin kypsyä.
Tomaatteja on yltäkylläisesti. Lehdet ovat jo melkeimpä pudonneet pois mutta pieniä tomaatteja riittää joka päivälle. Pitänee laittaa ensi viikolla harsoa tomaattien ja paprikoiden suojaksi jos tulee jo pakkasöitä.
Muotovalio ja erikoistuneen kasvatustyön tulos ;) : kissatomaatti!
Tänään tein vielä kitkemiskierroksen puutarhassa jättäen samalla jo hiukan jäähyväisiä kukkapenkeille. Ehkä nämä kuvat antavat talven pimeillä hiukan toivoa siitä että uusi kesä ihanuuksineen on tulossa. 

Koirat on lenkitetty, joten taidanpa avata lakupussin (dagen efter ;) ) ja aloittaa uudet viiden lehden tossut. Varoitan jo nyt että näitä saattaa yksi sun toinen löytää joulupaketistaan. Mukavaa alkavaa viikkoa!

7 kommenttia:

 1. Tuo kukkapenkkisi mystinen kukkija voisi olla jonkun sortin maksaruoho. Maksaruohona ainakin pidän omassa penkissäni samakaltaista kukkijaa. En tosin ole mikään hortonomi :)
  Ja nuo lehtitossut ovat tosi kauniit, näyttävät aika haasteellisilta.
  Vielä noista 3D-jutuista: olen katsellut esim. Sinellin sivulla noita 3D- kuvia, mutta en ole uskaltanut tilata, kun ei ole aavistustakaan, miten niitä käytetään. Kaunis on ainakin sinun korttisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois muuten ollakin maksaruoho! Just kehuin että kivuttomasti meni viiden lehden tossut, toisia tein tuossa katsellessa Tanssii tähtien kanssa, ja purkuun meni, ei sitten onnistunut lehtikuvion vääntäminen töllöä katsellessa. Muuten on kyllä helpot tossut. 3D kortit on helppoja, kuvia vaan leikellään ja liimataan tarratassuilla kerroksittain ja päällekkäin. Vaatii kyllä jonkun verran pinnaa eikä ole ihan nopeaa touhua. Kivan näköisiä niistä kyllä tulee. Suosittelen kokeilemaan. Sinellissä varmaan neuvovat mielellään, eikä kyllä ole missään nimessä vaikeaa.

   Poista
 2. Kivan näköistä satoa tossuista ja kukista, sekä kaunis kortti☺
  Mukavaa alkanutta viikkoa ☺☺

  VastaaPoista
 3. Upea tuo korttisi ja oooh miten ihanat tossut.
  Meilla on jo yöpakkaset nipistäneet kesäkukat ja olen laittanut parvekelaatikot täyteen kanervia. Monella tulee kanervista hautuumaa mieleen, mutta kun istutin yhteensä 30 kpl kuuteen parvekelaatikkoon, tulee tämän ihanan kasvin väri vain näkyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Nyt vasta huomasin kommentin ja alkaa olla kanerva-aika meidänkin pihalla!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!