Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

perjantai 8. huhtikuuta 2022

Saunaremppa 2021

Ulkonna sade ropisee ja toivottavasti hanget vihdoinkin sulavat. Kovasti tekisi jo mökille mieli, mutta sinne ei ole vielä mitään asiaa kun lunta on näin paljon. Usein on pääsiäiset vietetty mökilllä mutta tänä vuonna tulee kotipääsiäinen. 

Viime keväänä ja alkukesästä tehtiin mökillä saunaremppaa. Oli pikku pakko, sillä katto oli vuotanut löylyhuoneen puolelle. Samalla kun katto korjattiin, laitettiin koko löylyhuone uusiksi. Valitettavasti en löytänyt "ennen"-kuvaa, mutta melko surulliselta se näytti. Katto oli kiukaan yläpuolelta mätä, kiuas ruosteessa ja lauteetkin olivat mitä sattui.

Aluksi piti tietysti purkaa vanhaa uuden tieltä. Kiukaan takaa paljastui yllätys, koko sauna oli meinannut joskus palaa.  


Ikkuna oli löylyhuoneessa liian alhaalla, lauteilta ei nähnyt järvelle kuin kyyryyn menemällä. Niinpä ikkunan paikka vaihdettiin ylemmäksi, että lauteilta voi katsella järvimaisemaa. Tuo alempi, vanha ikkuna laitettiin sitten kokonaan umpeen. Näköalat paranivat huomattavasti, eipä tarvitse enää seinää tuijotella.

Uutta lattiaa. Ensin suunnittelimme laattaa, mutta koska rakennus elää, laatat olisivat halkeilleet. 


Ja sitten uutta panelia seiniin. 

Lauteet menivät kokonaan uusiksi. 


Samoin kiuas, hormi ja vesisäiliö.

Lauteet vahattiin ja seinäpanelit käsiteltiin saunasuojalla. Seinistä piti tulla harmaat, mutta lopputulos oli jotain vihertävän ja sinertävän välillä, mutta ehkä se johtuu valosta. 

Valmista tuli, ja kesäkuun alussa jo saunottiin. 

Tässä kuvassa lauteet ovat vielä keskeneräiset, mutta kokonaisuus hahmottuu. Samalla näkyy tuo seinien väri, jota tietyssä valossa voisi kuvitella harmaaksi. 

Samassa yhteydessä tietysti korjattiin katon lahonnut osa. Uudet huovat katto sai myöhemmin kesällä.

Nyt sitten vaan odotellaan että päästään saunomaan. Ja ehkä avantoon! Jäiden sulamista saa varmaan vielä hetken odotella. 
3 kommenttia:

  1. Kiva juttu, Nytpä passaa löylytellä uudessa saunassa!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, viime kesä jo siellä löylyteltiin.

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköinen tuo teidän sauna. Meillä on remontti myös tulossa. Hieman pintoja maalataan ja hommataan saunan lasiseinä. En malta odottaa, että on valmis. Toivottavasti jo jouluksi.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!