Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 16. huhtikuuta 2018

Mä oon niin lomalla

Varsin kliseinen otsikko, mutta toden totta nyt tunnen olevani lomalla. Viileä ja tuulinen sää muuttui viikonloppuna lämpimäksi, eilen ja tänään ollaan oltu jo hellelukemissa. Varsin nopeaa on säiden vaihtelu täälläpäin, yöllä satoi rankasti, ja aamulla paistoi taas aurinko siniseltä taivaalta. Helteisen päivän jälkeen eilen illalla tuuli rantakadulla oli taas viileä, lauantaina siellä oli lämmintä astella. Paellaa emme ole ennen Espanjassa - emmekä missään muuallakaan - syöneet, joten nyt kokeiltiin sitä.


Hyvä ruoka, ja varmaan helppo toteuttaa itsekin isommallekin porukalle, kun pannun vain hommaisi. Tässä oli kanaa ja reilusti kasviksia riisin lisäksi, pannullinen tehtiin kahdelle hengelle ja tuolta oli helppo nyppiä itselleen maistuvat osat. Ostin myös tuota keltaiseksi värjäävää paellamaustetta kotiin mukaan. 

Mansikat ovat valtavia, mutta eivät maistu oikein miltään.
Löysimme markkinabussiin, ja sitten myöhemmin kuulimme, että markkinoille olisi ollut sama matka kävellä kuin bussille. No, oppirahat pitää maksaa. Uudella markkinapaikalla oli huomattavasti väljempää ja vähemmän ahdistavaa kuin viime vuonna keskustassa. Ostoksia teimme maltillisemmin kuin viime vuonna innoissamme. Vaatteita vähän ostelimme, ja ruokapuolelta pieniä suolakurkkuja ja oliiveja. 
Markkinoilta löytyy vähän erilaisia vaatteita kuin Suomesta, ja viimevuotiset ovat kestäneet hyvin käyttöä ja pesua, joten muutaman puseron ostin nytkin. 

Eilen vietimme helteistä sunnuntaita Los Locos -rannalla. Porukkaa oli paljon, joskaan ei niin paljoa kuin viime vuonna pääsiäisviikolla Cura Beachilla. Monet paikalliset perheetkin olivat rannalla viettämässä sunnuntaipäivää ja leikkimässä lastensa kanssa. Välimeri on tähän aikaan vuodesta niin kylmä, että uimassa ei ollut ketään. Mutta rantavedessä oli mukava kahlailla ja kuunnella meren pauhua. Auringonottohan on h-tistä, vaarallista ja tappavaa, ainakin vanhenee ja rypistyy jos sitä tekee. Mutta kipupotilaalle se on myös hellivää ja helpottavaa. On ihanaa olla edes vähän aikaa ilman särkyjä. Polvikipu on myös hellittänyt, eikä selkäkään vihoittele. Olemme kävelleet useita kilometrejä päivässä, aluksi kävelin polvituen kanssa, nyt en ole enää tarvinnut sitäkään. 

Tänään olemme sitten viettäneet uima-allaspäivää taloyhtiön uima-altaalla. Siellä on vielä kovin hiljaista, juuri muita ei ole paikalla ollut kuin me. Altaan vesi on myös vielä jäätävää, mutta joka päivä olen siellä pulahtanut. Kylmän ja lämpimän vaihtelu tuntuu tepsivän kipuihin. Toki loma ja stressitön olo on hyväksi olotilalle, mutta jos Suomessa on sattunut kesälomalle huonot ilmat, niin kyllä kipuja on ollut ihan riittämiin. 

Kohta lähdemme kyselemään vuokra-autoa, jospa huomenna pitäisimme retkipäivän. Viime vuonna jäi näkemättä Torreviejan lähellä olevat tippukiviluolat, "Cuevas de Canelobre". Sinne olisi tarkoitus suunnata, ja ehkä myös Elchen palmumetsään, joka on maailman suurin ja Unescon maailmanperintökohde. Luolissa on 400-500 porrasta, joten polvituelle taitaa olla taas käyttöä.

Seikkailua siis tiedossa!2 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!