Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 9. helmikuuta 2015

Kikka kolmonen keitetyille kananmunille

Yksi niksi on pakko jakaa kanssanne! Löysin tämän facebookin Vaahteramäen MunaEggsPress -ryhmästä. Kokeiltu on, tulee ihan täydellisiä kovaksikeitettyjä munia.

Näin se käy: Laita munat kattilaan hellalle ja levy päälle. Kun vesi alkaa kiehua, keitä minuutti ja sammuta sitten levy. Laita kansi kattilan päälle ja anna olla levyllä vedessä vielä kymmenen minuuttiia. Kaada vesi pois ja "säikäytä" munat vielä lämpimällä levyllä, eli laita ilman vettä hetkeksi levylle. Näin kuori irtoaa hyvin munista. Jäähdytä normaalisti eli laske kattilaan vettä niin kauan että se on jääkylmää ja jätä munat kylmään veteen likoamaan, kunnes ovat jäähtyneitä. Toimii!


3 kommenttia:

  1. Kiitos.. tämä on kokeilemisen arvoinen vinkki:)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! Kiitti vinkistä, meille tulee meidän ruokapiiristä melkosen tuoreita munia ja välillä on kova touhu saada keitetyistä kuoret pois, tätä pitää ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitti Tuta ja Peppermint! Nuo Vaahteramäen munat on myös tosi tuoreita, ja yleensä pidän niitä jääkaapissa pari päivää vanhenemassa ennenkuin keittelen. Tai oikeastaan tällä systeemillä niitä ei edes keitetä, kiehautetaan vaan jätetään muhimaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!