Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

torstai 17. elokuuta 2017

Avokadopasta á la Maija

Jätin punaisen lihan pois eettisistä ja terveydellisistä syistä kolmisen vuotta sitten. Kala, muna ja maitotuotteet kuuluvat ruokavaliooni, kesällä myös kana, se kun on hyvää grillissä ja kesällä ei muutenkaan huvita kokata eri ruokia itselleen ja perheelle. Minä kun olen meillä se päävastuullinen ruoanlaittaja. Kalaa meillä syödään paljon. Nyt kun kesä on kääntymässä syksyksi, on kana alkanut taas tökkiä ja muutenkin on ruokavalio kääntynyt lähemmäksi lakto-ovoa. Myös maitotuotteita olen alkanut jonkin verran korvata kasvimaidoilla. Poikkeuksena rahka. Ja se juusto, josta en kai ikinä pysty kokonaan luopumaan. Rakastan myös jäätelöä, mutta lähiaikoina on kauppoihin tullut paljon vegaanisia jäätelöitä, joita olen koemaistellut. Kananmunat ostoskorissa ovat luomua tai free range -munia. 

Ruoanlaitossa olen tunnetusti huono noudattamaan mitään reseptejä. Muokkaan ja sävellän ja kehittelen omia juttuja pitkälti sen pohjalta mitä jääkaapista löytyy. Tänään onnistuin tekemään aivan ihanan version avokadopastasta, joten kirjaanpa sen tänne itsellenikin ylös. Suosittelen kokeilemaan. 

Tässä pastan aineet, lisäksi mausteita:
Pastaa noin 250 g, mitä sattuu kaapista löytymään. Minulla penneä. Keittele pastaa vähän vähemmän aikaa kun ohjeessa sanotaan, saa olla al dente. Suolaa saa olla keitinvedessä reilusti.

Poista avokadosta kivi ja kuori, soseuta haarukalla lautasella karkeasti, sattumia saa jäädä. Kiehauta paistinpannulla kerma (minulla tässä kaurakermaa) ja tuorejuusto, minulla yrttiä, koko purkki. Lorauttele sekaan reilusti sitruunamehua, itse laitoin sekaan myös sitruunapestot purkin pohjalta (1-2 rkl). Lisää soseutettu avokado, mausta suolalla ja mustapippurilla. Maistele. Mausteita saa olla reilusti, muuten lopputulos on mauton. Valkosipulia on alkuperäisessä avokadopastaohjeessa ja se kävisi myös tähän, mutta jätin sen nyt ympäristösyistä pois. Valuta pasta ja sekoita kastike joukkoon. Koristele basilikalla ja nauti.
 Nam!

7 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää maukkaalta, täytyypä kokeilla. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä, kannattaa kokeilla. Eilen taas tuota tein ja pari päivää herkuttelin :)

      Poista
  2. Lisäkisi vielä, kivaa elokuun loppua. Mullakin loma lähenee loppuaan ja maanantaina palailen töihin. Tuntuu että mitään ei ole ehtinyt tekemään vaikka pihassa näyttää jo ihan erilaiselta. Aitaa on tehty ja polttopuita haalittu. maalattu sieltä ja täältä. kukkapenkkejä väsätty ja ne kasvihuoneet, aah kurkkuja joka aamulle on tuoretta. Ihania on nää sun siilijutut ja mökkitunnelmat. Voi sinua onnellista kun näin ihastuttavan mökkipaikan omistat. Ikävä vain nämä sinun sairastelut mutta mieli sinulla kuitenkin on korkealla. Halauksin Kaisa

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Mitään en ymmärtänyt mutta kiitos kommentista :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!