myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

lauantai 15. heinäkuuta 2017

Kauniissa Pohjois-Norjassa

Hetasta matka jatkui Kautokeinon kautta Altaan. Tällä matkalla näimme jo upeita maisemia, putouksia, jokia ja kanjoneita. Ensimmäinen taukopaikkamme oli tämän hienon putouksen luona.
Sää ei suosinut, tuuli oli hyytävä eikä aurinkokaan paistanut. Poutaa oli kuitenkin.

Altassa majoituimme Alta River Camping -leirintäalueelle, jota piti suomalainen pariskunta. Saimme siis ystävällistä palvelua suomen kielellä. Kun olimme ilmoittautuneet ja varanneet leiripaikan, kävimme katselemassa kaupunkia. Altassa on kuuluisat luolapiirrokset, joita kuitenkin saimme katsella vain museon luona olevissa valokuvissa. Kävimme vielä uimarannalla, mutta eipä tullut mieleenkään pulahtaa Jäämereen, sen verran hyytävä oli tuuli. Loppuillan huilailimme autossa ja nautimme sääskettömästä olotilasta. 

Eilen aamupäivällä lähdimme sitten ajelemaan Altasta Jäämeren rantaa pitkin kohti Kilpisjärveä. En olisi ikinä uskonut, miten kaunista siellä on! Kuvat eivät tee oikeutta upeille maisemille, mutta ehkäpä ne jotain kertovat.Maisemien katselusta meinasi jo tulla ähky, kun joka puolella oli niin kaunista, ettei tiennyt mihin päin olisi päätään kääntänyt. Pysähdyimme usein valokuvaamaan upeimpia paikkoja, teimme matkaa hitaasti ja söimme eväitä välillä. 

Matkalla oli paljon leirintäalueita, mutta tavoitteenamme oli kuitenkin Kilpisjärvi. Olimme hiukan huolissamme Lyyliksi nimetystä autovanhuksestamme, mutta hyvin se jaksoi vääntää vuorenrinnettä ylös ja alas. Huipulla oli reilusti luntakin!
Kilpisjärvellä satoi rankasti ja oli hyytävä tuuli, joten jatkoimme matkaa Muonioon asti. Tällä hetkellä olemme majoittuneena Camping Harrinivaan, joka onkin tasokas ja kaunis paikka. Meillä on hieman teknisiä ongelmia, sillä Lyylin vesipumppu hajosi (siis se pumppu, joka pumppaa vettä säiliöstä auton  hanoihin, konehuoneen puoli on onneksi kunnossa). Eipä hätiä, hyvin tulemme toimeen vesikanisterillakin, ja uusi pumppu ei kuulemma ole vaikea asentaa kunhan varaosa jostain löytyy.

Toinen iso ongelma on auton vallanneet hyttyset, joiden kanssa taistelimme viime yön. On mysteeri, mistä niitä autoon pääsee, mutta aikamme lätkittyämme päädyimme nukkumaan huppeluksissa peiton alla. 

Mihin tästä sitten, ei ole vielä päätetty. Näistä ötököistä on nyt kuitenkin saatu tarpeeksemme, joten suunta on varmaan johonkin etelään päin.

2 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!