Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Vegemessut 2018

Eilen oli ihana ja rankka messupäivä vegemessuilla. Viime vuonna messut olivat Helsingissä Kattilahallissa, ja tungos oli valtava. Pelkästään sisäänpääsyä jonotimme 45 minuuttia. Tänä vuonna messut ovat kaksipäiväiset (tänään siis vielä ehtii!) ja siirretty Kaapelitehtaalle. Liputkin sai ostaa Tiketistä ennakkoon.

Timppa lähti ystävällisesti seuraksi ja kuskiksi, itse en uskalla Helsingissä ajella, vaan matkaan olisi pitänyt lähteä julkisilla monen vaihdon kautta. Ruoholahteen löytäminen oli maalaisille jo jännitysnäytelmä, navigaattorista huolimatta. Auton sai kätevästi kauppakeskuksen parkkihalliin, mistä oli lyhyt kävelymatka Kaapelille. Tällä kertaa pääsimme jonottamatta sisälle, kun oli liput valmiina. Pitkää jonoa ei ollut lipunmyyntiinkään. Sen sijaan pois tullessa iltapäivällä jono kiemurteli silmänkantamattomiin. Toivottavasti jonottajat eivät jäätyneet viimassa ja pakkasessa.

Tungos ei paljon hävinnyt Kattilahallin tungokselle, vaikka rauhallisempiakiin hetkiä kuuleman mukaan oli. 
Fiillis oli jotenkin erilainen tänä vuonna. Kattilahallissa oli enemmän hippimeininkiä (positiivisessa mielessä), Kaapelilla oli enemmän meikäläisiä tavallisia tallaajia. 

Kaikkia ihania herkkuja sai taas maistella. Paljon tuli hyviä vinkkejä vegaaniseen ruoanlaittoon. Vöner oli minulle uusi tuttavuus, kebablihan kaltainen tuote, jota olen turhaan etsinyt ruokakaupoista. Vönerin pääraaka-aine on vehnäproteeiini. Sitä oli pakko ostaa kotiinkin mukaan, toivottavasti osaan sitä valmistaa yhtä herkulliseksi kuin maistiaiset. Vegaanisia jäätelöitä oli monia, esim Kolmen kaverin ja Ben & Jerry´s vegaaniset uutuudet. Suussasulavia, joskin hinnat ovat aika pilvissä.
Ohjelmat jäivät väliin valtavan tungoksen vuoksi. Paikalla olisi ollut esim. S-ryhmän edustaja kertomassa, miten kaupat ovat vastanneet vegaanibuumiin.

Tuliaisia. 
Koko satsi taisi maksaa alle kympin, esim nuo majoneesit 50 senttiä /purkki. Päiväys on menossa ensi kuussa umpeen, mutta ovat niin herkullisia, että varmaan tulevat syötyä. Ja luulen, että säilyvät ihan hyvin päiväyksen jälkeenkin, kun ovat maidottomia tuotteita. Punajuurikastikkeeseen ja -salaatttiin ihastuin. Salaatista voi loihtia vaikka lindströminpihvejä, ja kastike oli sellaisenaan tosi hyvää. Kotiin tullessa harmitti, ettei tullut enempää ostettua, kun oli hyviä messutarjouksia. Esim. kassi, missä oli tarvikkeet seitanin tekoon olisi maksanut kympin. Ja Vöner olisi säilynyt vaikka kuinka kauan, hintaa paketilla taisi olla par euroa.

Myös hyviä ruokaohjeita lähti mukaan. 
Mahtava oli päivän anti siis. Mutta kuten jokainen kroonista kipu- tai muuta sairautta poteva tietää, kaikesta hauskasta on aina maksettava verot. Kotiinpaluu oli lähinnä raahautumista, ja tänään pitää levätä. Mutta päivä oli kyllä sen arvoinen. 

Tänään on siis hyvä päivä neuloa. JonSukat ovat tekeillä, tosi kiva malli tehdä. Saas nähdä riittääkö lanka. 
Nämä miestensukatkin tulivat vihdoin valmiiksi. Monta kertaa purin kun en ollut tyytyväinen, ja päädyinkin sitten tekemään teräosasta yksivärisen. Ja sitten ei tietenkään lanka riittänyt, vaan lisää piti lähteä ostamaan. 
Toisilla jo lomat loppuvat, nauttikaahan lomasta kellä se on vielä edessäpäin. Menkää vaikka messuille!

2 kommenttia:

  1. Kiitos ma-te! Niinhän siinä kävi että turkoosi lanka loppui eikä meinaa mistään löytyä lisää...

    VastaaPoista
  2. Kauniin mallisia sukkia olet tikutellut.. ihanaa alkavaa maaliskuuta sinulle:)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!