Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Syysfiiliksiä

Minäkö nauttisin syksystä? Kesä ja aurinko ovat minun elementtejäni, mutta kyllä syksyssäkin on  oma viehätyksensä. Mökillä on fiilistelty syksyä, saunottu ja pulahdeltu tuonne jääkylmään Lehmikseen (Lehmäjärvi). Pihatoksi ristimässämme pihakeittiössä on tuijoteltu tulta ja välillä paistettukin jotain. Kipuilevalle selälleni, ja fibroileville jäsenilleni kylmä pulahdus saunan jälkeen antaa hetken helpotuksen. 

Viikonloppuna on tehty syystöitä, puhalleltu lehtiä ja viety kesäkalusteita talvisäilöön.Se ei tarkoita sitä, että meidän mökkikausi olisi ohi, kyllä tuolla tulee varmaan poikkeiltua vielä monta kertaa ennenkuin joulussa ollaan.

 Eiliseen mahtui hiukan vaarallisia tilanteitakin, kun halusimme Lehmiksellemme oman majakkasaaren. Majakan toin Oulusta kuntoutusreissulta, se on rautaa ja painaa tuhottomasti. Timppa maalasi sen valkoiseksi ja laittoi aurinkokennovalon huipulle niin näkyy pimeässäkin. Juu, ja veneellähän se tietenkin tuonne vietiin, mikä onkin helpommin sanottu kuin tehty enkä välitä kaikkia yksityiskohtia kertoa mutta sielläpä se nyt on. Ja pysyy, luulen...

Mökillä poltetaan kynttilöitä ja syödään hyvin. Viime viikonlopun kokkailut haluan jakaa kanssamme. Tästä nachopaistoksesta jauhelihaversio on joskus ollutkin täällä, nyt tein vastaavan Versofoodin ohjeella, hiukan tapani mukaan muunnellen. Alkuperäisestä ohjeesta jätin jalapenot pois ja korvasin korianterin tuoreella basilikalla. Lisäsin ruokaan myös vähän Lidlin ihanaa sipulichutneytä, joka antaa vähän makeutta.  Ehdoton juttu on tuo punasipuli-tomaattisalsa paistoksen pinnalla. Ja punaviini on hyvä ruokajuoma palan painikkeeksi.
Täältä löydät ohjeen, kannattaa kokeilla. Paistos syntyy joutuisasti, se vaan kootaan vuokaan ja tyrkätään uuniin. Itse kyllä paiston 15-20 minuuttia ohjeen viiden minuutin sijaan. Toki uuneissakin on eroja. 

Toinen ihana ruoka on tämä broileripaistos, jonka ohjeen olen kopioinut kirjasta jonka nimen olen unohtanut. Hiukan olen tätäkin ohjetta muokannut.
Punainen broileripaistos

6 broilerin rintafilettä
1 punasipuli
3 rkl öljyä tai nokare voita
1 tlk ranskankermaa
1 tlk valutettuja ja paloiteltuja säilyketomaatteja
2 tl paprikajauhetta
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria
mustia kivettömiä oliiveja

Leikkaa fileet pituussuunnassa kolmeen osaan. Kuumenna öljy pannulla, lisää broileri ja hienonnettu punasipuli ja paista kypsäksi hiljalleen käännellen. Sekoita ranskankerma, tomaatit, paprikajauhe ja basilika (jätä muutama lehti pinnalle koristeeksi). Mausta seos suolalla ja pippurilla ja kaada pannulle broilereiden sekaan. Anna hautua hetki, koristele oliiveilla ja basilikanlehdillä. Tarjoa lisäksi riisiä tai esim. patonkia. 

Ja lopuksi pakolliset sukkakuvat. Parit polvisukat Nallesta, toiset lämmikkeeksi mökille ja toiset kotiin.

Tähtitaivas-sukat Novitan sukkalehden ohjeella, tuli muuten aika leveä tuosta varresta mutta ehkä juuri siksi on ihana vetää saunan jälkeen jalkaan. 
Nämä valmistuivat tänään, niihin olen mukaillut Kauneimmat villasukat -kirjan ohjetta Jäämeren velho:
Seuraavaksi sitten joululahjasukkien kimppuun. 


Aurinkoisia syyspäiviä ja hyvää lomaa lomalaisille!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!