myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

maanantai 7. elokuuta 2017

Lomalta sairauslomalle

Niin se loppuloma mennä lompsahti niin ettei blogia tullut päivitettyä. Korjattakoon se asia nyt. Ilmat eivät tänä kesänä oikein lomailijoita suosineet, mutta lomalla ollessa on se hyvä puoli, että voi tehdä juttuja ilmojen mukaan. Kun aurinko pilkistää, rynnätään ulos, sateella voi fiilistellä kirjan tai käsityön parissa. 

Mökkeilimme paljon, juhliakin oli ja ystäviä tapasimme. Loman alku reissuineen oli niin hektinen, että kovasti nautimme ihan rauhallisesta mökkioleilusta. Toki siellä aina jotain tulee puuhasteltuakin.
Viimeisellä lomaviikolla  alkoi sairastelu. Selkäkipu palasi kovan kuumeen kera. Kuume laski mutta kipu jäi, ja ajoi lauantaina päivystykseen. Toisessa jalassa alkoi olla halvausoireita, ja päädyin magneettikuvaan päivystyksessä. Sinänsä surkuhupaisaa, että olen monella lääkärireissulla kuvausta toivonut, mutta lähetettä en ole saanut. Jalan voimattomuus oli kuitenkin sitä luokkaa, että kuvaukseen päädyttiin. Kuvan tulos oli, että mitään leikkauksella korjaantuvaa ei tällä hetkellä ole. Sillä hetkellä se oli aika iso helpotus, sillä päivystysleikkaus ei todellakaan ollut miellyttävä ajatus. Minulle tarjottiin kivunhoitoa osastolla, mutta halusin kuitenkin kotiin, ja niin minut kotiutettiin kipulääketujauksen kanssa.

Parin tunnin päiväunien jälkeen kipu palasi sellaisena, että lähdin takaisin päivystykseen. Pitkällisen odotuksen ja tutkimisen jälkeen sain kipupiikin ja relaksantin, ja kun ne tuntuivat auttavan, vältin täpärästi osastohoidon. Päivystävä lääkäri kuitenkin korosti, että jatkuva kipupiikitys ei ole se keino, millä kipua hoidetaan, vaan jatkossa sitä hoidetaan osastolla.
 Nyt siis kotona, loma jatkui sairausloman merkeissä. Päivystyksestä voivat kirjoittaa vain muutaman sairauslomapäivän. Kipu on kuitenkin edelleen kovaa, ja huomenna on edessä uusi lääkärireissu. Lääkkeitä menee jo sen verran, ettei  niitä ole varaa kovin paljon lisätä. Kuitenkin kipu haittaa merkittävästi arkeani, kauppareissu riittää päivän aktiviteetiksi. Istua ei voi pitkään, ja jalkojen päällä olo on tuskaa.  Pitää toivoa, että tämän vaiheen jälkeen tulisi taas kivuttomampia aikoja. Tuntuu, että kivunhoito on monelle lääkärille punainen vaate. Jos kivun syytä ei voi poistaa, pitäisi mielestäni tehdä kaikki mahdollinen sen lievittämiseksi, että kipupotilas pysyisi toimintakykyisenä. Ehkäpä tässä nihkeydessä oli syynä se, etten suostunut osastohoitoon. Mutta eipä sinne osastollekaan voi asumaan jäädä.

Palailen kuitenkin mukaviin lomamuistoihin näiden kuvien myötä. 

Mökki-iloa:







Mitäpä olisi lomailu ilman hyvää ruokaa:






Meillä oli myös juhlan aihetta kun tytär sai toivomansa opiskelupaikan ja astui askelen kohti unelma-ammattiaan, näyttelijää:

Kotipihallakin välillä viihdyttiin:


Jotkut sitä ovat kaatua omaan mahtavuuteensa, kuten tämä ruusupapu.
Kesä meni jotenkin niin, ettei tehnyt yhtään mieli neuloa. Nyt on taas vähän puikot heiluneet ja olen tehnyt parit älypuhelinlapaset, kolmannetkin ovat tekeillä.  Eipä sitten tarvi talvella sormet jäässä luuria räpeltää, kun sitä kuitenkin pitää räpeltää. 

Aurinkoista elokuun jatkoa ja samettisia iltoja!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!