myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

lauantai 22. heinäkuuta 2017

Kilpisjärveltä Hailuotoon

Niin sitten matkaajat ylittivät taas Norjan rajan tällä kertaa koti-Suomen puolelle. Tarkoitus oli yöpyä heti Kilpisjärvellä, mutta sää oli todella kurja. Tuuli ja satoi rankasti. Söimme Kilpisjärven leirintäalueen ravintolassa lohikeitot ja ajelimme vielä parisataa kilometria kohti Muoniota. Tuuli oli niin kova että auto ei meinannut pysyä tiellä. 

Muoniossa majoituimme Harrinivan leirintäalueelle yöpymään. Hieno paikka, mutta ne hyttyset...

Päätimme, että seuraava yöpymispaikka olisi sellainen, missä taatusti sai olla rauhassa hyttysiltä. Joskus vuosia sitten meiltä jäi pala sydäntä Hailuotoon, ja jotenkin taas löysimme itsemme lauttajonosta.
Hailuodon leirintäalue Ranta-Sumppu on lopetettu viisi vuotta sitten, sangen huonokuntoinen se olikin. Marjaniemen majakan luo vierasvenesatamaan aallonmurtajalle on kuitenkin perustettu matkaparkki, jonne suuntasimme yöpymään. Tuuli oli kova eikä hyttysiä todellakaan näkynyt. Maisemat olivat yhtä huikeita kuin ennenkin. 

Oli myös mukava tavata veneilijöitä, vähän samaa heimoa kun ollaan. Vastaanottona toimivassa Cafe Kaijassa oli ystävällinen palvelu, ja siellä sai väsynyt matkailija myös ensiapua nälkään ja janoon. 

Vähän teki mieli jäädä Hailuotoon yhdeksi päiväksi huilailemaan, mutta suuntasimme kuitenkin sitten seuraavana päivänä kohti kotia. Kilometrejä reissussa tuli lähes 3400! Vähemmilläkin kilometreillä olisi selvitty, jos olisi ollut jonkinlainen matkasuunnitelma, mutta toisaalta näin on ihan parasta reissata, mennä fiiliksen mukaan juuri sinne minne huvittaa.

Vieläkään emme ole oppineet sitä tosiasiaa, että jatkuva paikasta toiseen siirtyminen on tosi kuluttavaa ja rankkaa, ja hyvä olisi välillä huilata pari päivää jossain mukavassa paikassa. Mutta hurjan paljon tuli nähtyä noiden kahdeksan päivän aikana. Kertakaikkiaan mahtava reissu!

Kotona sitten teimme pakolliset huoltotoimenpiteet ja lähdimme tiistaina mökille nukkumaan matkaväsymystä pois. Nukuttua todellakin tuli, mökillä  12 tunnin yöunet ei ole mitenkään tavaton juttu. 

Lehmiksellä kukki: 
Kerran kesässä pitää poiketa Isojärven kansallispuistossa Heretyn kämpän kesäkahvilassa kahvilla.
Nuijapäät olivat nousseet kuivalle maalle, ja pieniä sammakoita vilisteli mökkinurmikolla.

Ihan parasta mökkiruokaa:
Tänään palasimme mökiltä kotiin, sillä huomenna on naapurissa tuplajuhlat: rippijuhlat ja synttärit!
Rippilapselle lahjaksi perinteiset hillot: 

Mukavaa viikonlopun jatkoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!