myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Kirjastotäti Etelä-Suomesta kirjoittelee omaksi ja toivottavasti vähän muidenkin iloksi. Asustelen maalla ja perheeseeni kuuluu mies ja lapsia kotona ja maailmalla. Tavoittelen ekologista ja humaania elämänasennetta. Elämääni iloa tuovat luonto, mökkeily, puutarhanhoito, käsityöt, kirjat ja keittiössä puuhastelu. Pidän tanssimisesta ja käyn mielelläni teatterissa ja konserteissa. Minussa asuu myös pieni karavaanari. Omat haasteensa päiviini tuo fibromyalgia sekä liuta muita sairauksia. Blogistani löydät juttua ja kuvia minulle läheisistä asioista sekä kaikenlaista pohdintaa maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Nähtävyyksiä ja flunssaa

Niinhän siinä sitten kävi että perin Timpalta tuon kamalan flunssan, sikäli kurja juttu että oltiin juuri vuokrattu auto pariksi päiväksi. Nähtävyyksien katselu sujui siis aika puolikuntoisena. Toissa yönä nousi kuume ja keuhkoja poltti, ja mietin jo lääkäriin lähtöä. Vuokraemännältämme sain sitten tiedon, että antibiootteja varten ei välttämättä tarvitse lääkärissä käydä. Minulla oli printattuna mukana reseptit edellisistä kuureista, joten kipaisin apteekkiin kulman taakse, näytin reseptiä ja sain lääkkeen. Hinta 2,50. Voi olla että kuuri on hätävarjelun liioittelua, mutta kun minulla flunssa kääntyy helposti keuhkokuumeeksi enkä halua joutua tiputukseen täällä. Aika köhäinen ja nuhainen olen vielä mutta yleiskunto on paranemaan päin. Eiköhän aurinko hoitele loput!

Toissapäivänä kohteenamme oli Guadalest, ainutlaatuinen vuoristokaupunki Benidormista n 25 km sisämaahan päin. Minulle suositeltiin kohdetta Facebookin Torrevieja-ryhmässä, ja oli kyllä näkemisen arvoinen paikka. Korkean paikan kammoista vähän hirvitti, ja huipulla todella tuuli!Guadalestissä oli pikku putiikkeja ja erilaisia museoita. Kidutusmuseoon olisi ollut "kiva" mennä, mutta ovella oli lappu "palaan 15 minuutin kuluttua", ja se vartti kesti ja kesti joten luovutimme. Tällaisia tuotteita ihmettelin eräässä putiikissa:


Luin netistä että kannabiksen kasvatus kotikäyttöön on Espanjassa dekriminalisoitu v 2015, mutta saako sitä jossain muodossa myydä ihan näin julkisesti? Hassistikkareita?!? En ole koskaan kokeillut enkä kokeillut nytkään. 

Kotimatkalla poikkesimme vielä katsomassa Torre de Moroa. Jo 1300-luvulla rakennettu lyhyt ja tasapaksu torni toimi aikoinaan vartiotornina, josta tähystettiin mahdollisia merirosvohyökkäyksiä. Se on kaupungin maamerkki, ja nimi Torrevieja tarkoittaakin vanhaa tornia.


Eilisen päivän retkistä kertoilen myöhemmin. Nyt lähden perjantaimarkkinoille, jotka alkavat tuosta meidän ulko-ovesta. Eli meidän niin rauhallinen "kotikatu" on muuttunut markkinapaikaksi.

3 kommenttia:

 1. Mukavaa lomaa flunssasta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito! Toinen lomaviikko alkamassa terveemmissä merkeissä.

   Poista
 2. Oi miten huikeita maisemia!Pikaista paranemista!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!