myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

tiistai 4. huhtikuuta 2017

Lomalla viimeinkin
Aurinkoiset huomenet Torreviejasta!Eli matkalle lähtöähän edellisessä päivityksessä suunnittelin kuten Emilie oikein päättelikin. Toissapäivänä lensimme mieheni Timpan sekä tyttäreni ja hänen poikaystävänsä kanssa Alicanteen, mistä saimme kyydin ihanalta Aulikilta tänne Torreviejaan, mistä olemme vuokranneet kahdeksi viikoksi erään suomalaisperheen loma-asunnon.Aluksi oli tarkoitus vuokrata auto viikoksi lentoketältä ja huristella sillä Torreviejaan. Vuokraushinta olikin moninkertainen netin ilmoittamaan hintaan verrattuna, joten soitto yhteyshenkilöllemme ja saimme kapsäkkeinemme kyydin majapaikkaamme. Autokin toki vuokrataan mutta päiväksi tai pariksi.

Nuorellaparilla on ylioppilaskirjoitukset ohi joten ovat hekin loman tarpeessa. He ovat seuranamme tämän ensimmäisen viikon ja toiseksi viikoksi jäämme kahden. Lento kesti nelisen tuntia joten olimme illansuussa perillä Torreviejassa. Asetuimme taloksi ja lähdimme sitten syömään vähän katselemaan paikkoja.

Torrevieja ei  ole mikään hulppea lomakeskus, vaan ihan tavallinen espanjalainen kaupunki. Täällä ei ole juurikaan hotelleja, vaan vuokra-asuntoja, joita voi vuokrata lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa. Täällä asuu paljon ulkomaalaisia. Ilman täällä pitäisi olla suolajärvien ansiosta erittäin terveellinen sekä nivel- että keuhko-ongelmista kärsiville, esim astmaatikot pärjäävät vähemmillä lääkkeillä. Juuri tästä syystä halusin tulla Torreviejaan, katsomaan voinko paremmin täällä. Kun noita nivel- ja keuhko-ongelmia on riittänyt. Kahdessa viikossa ehkä jotain tapahtuu, jos on tapahtuakseen.

Mies ja tytär olivat aikamoisessa flunssassa jo kotoa lähtiessä, eikä lentomatka parantanut olotilaan. Timpalla oli vähän kuumettakin, joten päädyttiin siihen, että hän jäi eiliseksi päiväksi parantelemaan oloaa, ja me muut hurautimme taksilla Zenian ostoskeskukseen shoppailemaan. En Suomessa rakasta kauppakeskuksia, mutta tämä Zenia olikin ihan erilainen. Sai kulkea ulkona auringossa ja piipahtaa sisään kauppoihin. Sisäpihalla oli kahviloita ja jäätelökojuja, myös ruokapaikkoja oli paljon.
 Lapset juoksentelivat sisäpihan suihkulähteissä ja kastuivat litimäriksi. Toivottavasti vanhemmilla oli varavaatteet mukana. Eivät he ainakaan paheksuneet vaan antoivat lasten pitää hauskaa.

Ensimmäiseksi suunnistimme huippuhalpaan Primarkiin, jossa mikään ei maksanut mitään. Siellä olisi ollut tosi halpoja kodintekstiilejäkin, mutta eipä niitä viitsi lentokoneella Suomeen kuljettaa. Jotain lomavaatetta mukaan tarttui. Primarkin jälkeen hajaannuimme, kävimme välillä porukalla haukkaamassa suolapalaa ja sitten shoppailimme itsemme näännyksiin. Löysin huippuhalvan kaupan täynnä minunnäköisiä ja -kokoisia vaatteita, ja yhtä ja toista tarttui mukaan. Ehkä se lakkiaismekkokin :) voi kyllä olla että aurinko on sekoittanut ihmisen pään niin että mekko näyttää kotona täysin epäsopivalta, mutta varmasti tulee käyttöön kuitenkin. Kengät on vielä etsinnässä.

Kohtalaisen nääntyineinä hurautimme taksilla takaisin lomakotiin. Ruokakaupassakin piti vielä käydä. Hetken levättyämme lähdimme vielä tuonne merenrantaan syömään ja istumaan hetkeksi viinilasin ääreen.

 Timppa tilasi kuuman rommin, enkä ikinä olen nähnyt sellaista spektaakkelia kuin sen tarjoilu. Tarjoilijalla oli lasissa kuumaa vettä, millä hän ensin kuumensi rommilasin. Sitten hän kaatoi lasiin rommia ja kuumensi sitä sytkärillä sen verran, ettei se kuitenkaan syttynyt palamaan. Lopuksi asetti lasin tuon toisen lasin päälle, missä oli kuumaa vettä, että rommi pysyi kuumana. Pitää yrittää tehdä perässä!


Eilisen päivän seikkailujen jälkeen selkä oli melkoisen pahassa kunnossa, mutta yön yli nukuttuani olo on taas parempi. Aurinkoa tänne on luvattu koko kahdeksi viikoksi, lämpötilat ovat päivällä 22-25 astetta, eli hyvin jaksaa kulkea. Illaksi sitten saa etsiä pitkähihaista päälleen.

Uusi loma-aamu on alkanut aurinkoisena, joten nyt vähän kaffetta ja sitten kohti uusia seikkailuja.

2 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!