Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

perjantai 3. helmikuuta 2017

Härkistä ja lemon curdia

Otsikon ainesosat ovat sukeutuneet suosiooni. Härkiksestä on moneksi, se kelpaa lihansyöjillekin ja sitä on hyvin saatavana ruokakaupoissa. Tänään löysin sitä jopa Lidlistä, ja naturellin rinnalle oli tulleet tex mex - ja barbeque-maut. Barbeque hyppäsi ostoskoriini ja menee viikonloppuna testaukseen. 

Toissapäivänä tein härkispiirakan, jonka jauhelihaversion ohjeen olen varmaan tänne joskus kirjannutkin. Laitan tähän nyt tämän härkisversion jonka voi siis ihan loistavasti tehdä jauhelihasta..

Härkispiirakka
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
0,5 dl rahkaa

Täyte:
1 sipuli tai punasipuli
1 suippopaprika
1 pkt Härkistä
1 pussi juustoraastetta
2 munaa
2 dl kermaa
juoksevaa margariinia paistamiseen

Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe kulhossa. Lisää juokseva margariini ja rahka.Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Laita vuoka pohjineen jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Leikkaa sipuli ja paprika ohuiksi  suikaleiksi. Kuullota hetki pannulla margariinissa. Lisää Härkis ja kuumenna nopeasti. Mausta mieleiseksesi, mausteita voi käyttää reilusti kun täytteeseen tulee vielä kermaa ja kananmunaa pehmentämään makuja. 

Levitä puolet täytteestä piirakkapohjan päälle, lisää puolet juustoraasteesta, sitten loput täytteestä ja loppu juustoraaste päällimmäiseksi. Sekoita munat ja kerma tasaiseksi seokseksi ja kaada vuokaan täytteiden päälle.

Paista 175 asteessa n. 40-50 minuuttia.

Ja sitten se lemon curd eli sitruunatahna. Se vaan on niin taivaallista . Sitä löytyy siis ihan perus ruokakaupoista sieltä mistä hillotkin. Ihanaa esim. herrasväenleipien sisällä. Nyt käytin purkinloput unelmatorttuun tavan täytteen lisäksi. Piristi kivasti makua.

Unelmatorttu contra lemon curd
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
3 rkl tummaa leivontakaakaota
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
150 g voita tai leivontamargariinia
2 dl tomusokeria
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vaniljasokeria
puoli purkkia lemon curdia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi muna-sokeriseokseen varovasti sekoittaen. Levitä pellille leivinpaperin päälle (voit voidella leivinpaperin kevyesti öljyllä niin torttupohja irtoaa paremmin). Kumoa kääretorttulevy sokeiroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja tomusokeri. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä lemon curd kääretorttulevylle ja sen päälle täyte. Kääri rullalle leivinpaperin avulla. 

Siinäpä herkkuja viikonlopuksi!

Neuloosi jatkuu edelleen pahana. Tällaista nyt puikolla:

Elikä sukkaa pukkaa, ehkäpä ensi jouluksi joulupakettiin tai kenties jo ystävänpäiväksi. Sydänkirjoneuleet sykähdyttävät edelleen.

Selkä vaivaa edelleen, töissä olen yrittänyt olla mutta siitä ei tunnu tulevan mitään. Sanotaan että liike on lääke mutta minulla selkä tuntuu olevan sitä ärtsympi mitä enemmän olen jalkojen päällä. Työasennot kirjojen parissa eivät aina ole parhaita mahdollisia, tulee kiertoliikettä sekä myös nostelua ja kantamista. Tänään kävin taas terveyskeskuksessa hakemassa kipulääkkeen ja relaksantin pistoksina, vaikutus oli kuitenkin hetkellinen, pari tuntia. Maanantaina menen työterveyteen tuki- ja liikuntaelinten sairauksiin perehtyneelle lääkärille. Toivottavasti siellä alkaisi näkyä valoa tunnelin päähän.

Mukavaa ja mahdollisimman kivutonta viikonloppua!


1 kommentti:

  1. Ihanat sukat puikoilla!!Minua huvittaa joka kerta oma lukihäiriö, kun luen Härkiksen "Härskis" :D

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!