myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

perjantai 23. syyskuuta 2016

Nyhtökauraa ja kanttarelleja

Joko nyhtökaura on sinulle tuttu? Ihan mainio lihan korvike ja proteiinin lähde meille, jotka emme syystä tai toisesta voi tai halua lihaa käyttää. Nyhtökauran saatavuus on vielä huonohko, vähän joutuu saalistamaan että sitä saa. Itse olen kysellyt kauppiailta, milloin nyhtistä on tulossa ja olen ollut tikkana paikalla ko päivän aamupäivällä. Tänäänkin tärppäsi, ja päätin kokeilla miten nyhtiksen ja kanttarellien liitto toimisi. Ja hyvin toimi. Nyhtökauraa on saatavana miedosti maustettuna ja naturellina versiona. Itse nyhtishän ei maistu millekään joten mausteita ja/tai jotain voimakkaan makuista ruoka-ainetta kannattaa käyttää rinnalla. 
Nyhtökauraa ja kanttarelleja

Aineet:
1 pkt (250 g)maustamatonta nyhtökauraa
200 g esikäsiteltyjä kanttarelleja (tai esim. suppiksia, mustia torvisieniä)
1 sipuli
1 kasvisliemikuutio
2 prk ruokakermaa 
suolaa, valkopippuria

Tee näin:
Silppua sipuli ja kuullota pannulla, lisää esikäsitellyt sienet ja ruskista  niin että saavat vähän väriä. Lisää pannulle loraus vettä ja kasvisliemikuutio, sekoita ja anna veden haihtua. Lisää ruokakerma ja anna muhia kymmenisen minuuttia. Mausta mielesi mukaan. Itse laitoin vain suolaa ja valkopippuria koska halusin että kanttarellien hieno maku tulee esille. Koristele tuoreilla yrteillä.
Tarjoa lisäksi keitettyä riisiä tai perunoita.
Hyvää oli, kannattaa saalistaa sekä nyhtökauraa että kanttarelleja!

Hyvää viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!