myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

lauantai 10. syyskuuta 2016

Mascarpone-puolukkapiirakka

Käsi ylös kellä on pakastin ääriään myöten täynnä! Huudan heti hep. Ja silti, puolukoita piti kerätä. Kun niitä oli siellä (mökillä) paaaaljon. Ja ne on niin ihania. Ja ainahan ne johonkin mahtuu - ehkä. No millainen loppu on ahneella?!?
10 litraa huitaisi hetkessä poimurilla. Olen myös kehittänyt hyvän puhdistamistaktiikan, johon käytän uunipeltiä ja hiustenkuivaajaa. Ämpärillinen puhdistuu vauhdilla tuolla systeemillä. Suosittelen kokeilemaan, jos tuskailet puhdistamisen kanssa. 

Se mahduttaminen olikin sitten toinen juttu. Survoin marjat blenderissä ja pakastin minigrip-pusseihin. Ja kirjaimellisesti runttasin pakastimeen. Mahtuivat, juu. Marjat olivat nyt tässä mutta sieniä on metsät väärällään...no sieninyssäkät nyt aina johonkin pakastimen koloseen mahtuvat, eikös vaan? Syksyiseen metsään on päästävä, on siellä niin ihanaa. 

Eipä ne kaikki puolukat sinne pakastimeen muuten ehtineet. Teinpä piirakan jos toisenkin. Mascarpone-puolukkapiirakan ohjeen löysin "Liian hyvää" -blogista, tässä linkki ohjeeseen. Ajattelin, että noilla aineilla ei kovin pahaa voi tulla. Enkä pettynyt. Toimisi varmaan mustikankin kanssa, mascarpone ja mustikka ovat myöskin loistava makupari. Pohjaan tuli vähän ruisjauhoja, jotka ovatkin puolukan kanssa oiva yhdistelmä. Ruispuolukkapuuro oli lapsuuden herkku.
Oho, siitähän on jo palanen haukattu...

Makoisaa viikonlopun jatkoa!

1 kommentti:

 1. Ämpärillisen puolukkaa noukiin minäkin tänään, vaikka oli vähän kosteaa öisen pikkusateen jälkeen ☺
  Tuo Sinun pirakkasi näyttää niin herkulta ☺
  Edellisen postauksen kuvat tosi kauniita ei uskoisi, että ollaan syyskuussa. Ja mikä sato karhunvatukasta. Enpä oo ikinä edes maistanut ♫
  Meillä mökin lähellä oli villivadelmaa, jota noukittiin ainakin viisi ämpärillistä, jos ei vain enempikin. Olivat tosi isoja eikä montakaan matoa löytynyt.
  Kivaa viikonloppua Sinulle Maija ~♥~

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!