myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

maanantai 1. elokuuta 2016

Elokuun kukkijoita

Ihanaista alkanutta elokuuta!

Tein kierroksen pihalla kameran kanssa, monenlaista kukkijaa sieltä löytyikin. Kaikille en edes tiedä nimiä. Ehkäpä voisitte valaista minua?

Etuterassin vanhassa vesikelkassa kukkii lumihiutale. Eipä sitä kelkkaa sieltä paljoa näy.
Rapunvieren molemmin puolin on perinteiset pelargonia-lobeliaistutukset. 
Etupihan kukkapenkkiä hallitsee villisti kiipeilevä humala. Kultapiisku yrittää sieltä välistä kurkistella. 
Daalioista olen erityisen ylpeä, sain nimittäin juurakot säilymään talven yli. Näistä olisi riittänyt useampaankin ruukkuun. Pitää ensi keväänä jakaa juurakoita, jos vielä onnistun talvettamaan ne. 
Tomaatitkin kukkivat, ja raakileita on hurjasti. Ostin taimet eräältä kirpputorimummolta, kahta eri lajiketta joiden nimistä ei ole aavistustakaan. Toinen näyttää ihan perinteiseltä, mutta nämä pensasmaiset taimet ovat varsin merkillisen muotoisia.
Jos ne ovat luumutomaatteja, niin muoto on hiukan epämuodostunut. Muistuttaa enemmänkin päärynää. Taas voisi joku viisaampi valaista, mikä laji on kyseessä?
Maljaköynnöksen ostin alkukesästä Lidlistä, enkä aavistanut minkä ihanuuden sain. 
Muurikello (vai karpaattienkello?) näytti jo hävinneen kukkapenkistä, mutta tänä kesänä se yllätti.
Peikkopäivänkakkaroita ostin muutama vuosi sitten kesäkukiksi kukkapenkin aukkoja täydentämään, mutta nepä siementävät ja kukkivat jo kolmatta kesää uudestaan. 
Tässä taas muutama kaunokainen, joille kaipailisin nimiä, kuka tietää?


Särkynytsydän on uusi tulokas puutarhassamme. Pidän siitä valtavasti.
Yrtit kasvoivat tomaattien kanssa samassa kasvatuslaatikossa, mutta olivat hätää kärsimässä, kun tomaatit valtasivat alaa. Joten siirsin ne ruukkuihin. Tässä sitruunabasilikaa, joka on uusi viehättävä ja erittäin monikäyttöinen tuttavuus, sekä sitruunamelissaa ja timjamia. Timjamille kaipaisin käyttövinkkejä, lammasta meillä ei syödä?
Samettiruusut ovat kestosuosikkini ja varmat koko kesän kukkijat. Niihin on helppo lopettaa kierros ja toivotella mukavaa alkanutta viikkoa!8 kommenttia:

 1. Ylimmäinen noista kolmesta "vieraasta" on keijunkukka.
  Timjami on erittäin hyvää oikein tummassa naudanlihakastikkeessakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, on muuten osuva nimi. Ja timjamivinkistä myös! Vielä kaipailisin jotain kasvisruokaa mihin sitä voisi käyttää. Ja mitähän kanasta tykkäisi?

   Poista
 2. Sinullahan kasvaa paljon ihania kukkia!
  Tuo Maljaköynnös on upea!
  Timjami sopii liharuokien kanssa! Esim. Pippuripihvin päällä! Lihapatoihin myös!
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Tykkään kyllä kovasti maljaköynnöksestä. Itse en lihaa syö mutta ehkäpä hellin joskus miesväkeä jollain hyvällä liharuoalla.

   Poista
 3. Kaunista kukkaloistoa, onneksi kesää on vielä jäljellä.♥

  VastaaPoista
 4. Onpa Sinun kukasi upeasti kukassa ☺
  En oo mikään asiantuntija, mutta olisikohan tuo toinen jokin kurjenpolvi ja alimmainen voisi olla malva. Mulla on malva valkioisena, jonka viime talvi vei, mutta nyt on uusia alkuja putkahdellu useaan paikkaan ☺
  Kivaa alkanutta elokuuta Sinulle Maija ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ma-te ja kiitti vinkeistä, tosiaan voisivat olla malva ja kurjenpolvi. Pitääpä ruveta puutarhakirjoista tutkimaan.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!