myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Kirjastotäti Etelä-Suomesta kirjoittelee omaksi ja toivottavasti vähän muidenkin iloksi. Asustelen maalla ja perheeseeni kuuluu mies ja lapsia kotona ja maailmalla. Tavoittelen ekologista ja humaania elämänasennetta. Elämääni iloa tuovat luonto, mökkeily, puutarhanhoito, käsityöt, kirjat ja keittiössä puuhastelu. Pidän tanssimisesta ja käyn mielelläni teatterissa ja konserteissa. Minussa asuu myös pieni karavaanari. Omat haasteensa päiviini tuo fibromyalgia sekä liuta muita sairauksia. Blogistani löydät juttua ja kuvia minulle läheisistä asioista sekä kaikenlaista pohdintaa maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Marjainen Brita-kakku

Onnistuinpa ihan vahingossa tekemään tosi hyvän mansikkakakun. Ajattelin heti kirjoittaa ohjeen tänne muistiin, niin kauan kun sen vielä muistan. Ja jospa tätä joku muukin innostuu kokeilemaan. 

Pohjaksi tein Brita-kakun pohjan:
125 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
3 keltuaista
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kevytmaitoa

Pinnalle: 3 kpl valkuaista
1 1/2 dl sokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Voitele leivinpaperi. Levitä taikina sen päälle uunipannun kokoiseksi levyksi.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri vähitellen joukkoon. Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. Paista 175 asteessa 20-30 minuuttia, kunnes marenki on kauniin vaaleanruskeaa. Anna jäähtyä.

Väliin ja päälle:
2 dl (luomu)kuohukermaa
1 prk maustettua rahkaa, vanilja
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
sokeria, vaniljasokeria

Tuoreita marjoja

Vaahdota kerma. Lisää rahka sekä notkistettu tuorejuusto. Lisää sitruunan kuori sekä sokereita maun mukaan. 

Puolita jäähtynyt kakkupohja. Laita täytteeksi puolikkaan levyn päälle puolet kerma-rahka-tuorejuustoseoksesta, sekä reilusti tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia..) Nosta toinen levy päälle ja levitä loput täytteestä kakun päälle. Koristele tuoreilla marjoilla.

Kakku kannattaa tarjota heti täyttämisen jälkeen, niin marenki on rapeimmillaan. Hyvää toki vielä seuraavanakin päivänä.

Paljon olisi teille kerrottavaa, yritänpä lähiaikoina kertoilla loput lomakuulumiset sun muuta. Siihen asti eikun suut makeaksi!

1 kommentti:

  1. Nam nam kuulostaapa herkulta ☺
    Kivaa alkanutta viikkoa Sinulle Maija ~♥~

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!