myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Matka jatkuu


Kultarannan jälkeen vierailimme vielä Louhisaaren kartanossa. Siellä meillä ei ollut opastusta, vaan katselimme paikkoja omin päin. Kovin paljoa ei rahkeita ollut enää jäljellä, joten jatkoimme matkaa Taivassaloon, jossa yövyimme Mussalon SFC-alueella. Kesämyrsky pauhasi täydellä voimalla, ja kuvatkin jäivät ottamatta. 

Seuraavana päivänä kohteenamme oli Turun linna, jossa oli taas ohjelmassa opastettu kierros. Todella mielenkiintoista oli kulkea Juhana Herttuan, Kaarina Hannuntyttären ja Katariina Jagellonican jalanjäljissä. Noita tarinoita on tullut luettua historiallisista romaaneista, oli kiehtovaa nähdä tarinoiden puitteet hyvän oppaan esittelemänä. Itsenäisesti kiertelimme vielä renessanssilinnan puolella. Nämä kuvat ovat linnan kirkkosalista.


Monen tunnin linnassa ravaamisen jälkeen olimmekin aika poikki ja valmiita siirtymään seuraavaan yöpymiskohteeseemme, joka oli SFC Valasranta Säkylän lähellä. Valasrannastakaan ei tullut kameralla otettua kuvaa, muutaman hyvän kuvan sain Pyhäjärvestä tabletilla. Aivan leirintäalueen vieressä on Valasrannan tanssilava, jossa järjestetään suosittuja tanssileirejä, silloin on kuulemma leirintäaluekin ihan täynnä. 
Ronja viihtyi yksiössään auton pöydän alla

Nyt olimme jo aika täynnä kulttuuriähkyä ja historian havinaa, joten päätimme nauttia ihan vaan lomasta ja maisemista. Matkasimme Porin Reposaareen Siikaranta Campingiin, missä saimme ihanan autopaikan kallioiselta merenrannalta. 

Pidin Siikarannasta kovasti. Alueen sisääntuloon oli panostettu kauniilla kesäkukkaistutuksilla. Muutenkin viihtyisyyden eteen oli tehty töitä, ja palvelu oli ystävällistä. Kuvat kertokoot:Kotiin ajelimme Tampereen kautta, ja kävimme esikoispoikaani moikkaamassa. Tarkoitus oli poiketa myös Tyrvään Pyhän Olavin kirkossa Sastamalassa. Kirkkoa saimme ihailla kuitenkin vain ulkoapäin, sillä se oli vihkimisten takia suljettu yleisöltä lauantaisin. Olen itse siellä käynyt aikaisemmin, ja olisin halunnut Timpallekin näyttää Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen kirkkomaalaukset, mutta toisen kerran sitten.

Reissu on reissattu, mutta loma jatkuu. Varmaan ihmettelette, miksi käsityörintamalla on ollut hiljaista. Puuhastellut olen paljonkin, mutta enemmän sellaisia juttuja mitä en voi täällä julkaista - ainakaan vielä. 

Loma jatkuu meillä vielä heinäkuulle asti. En mitään varsinaista blogitaukoa aloita, mutta voipi olla että kirjoittelen täällä vähän vähemmän nyt lomaviikkoina. Toivottelen teille kaikille lukijoilleni aurinkoisia kesäkuun päiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!