myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

maanantai 13. kesäkuuta 2016

Loma alkoi!!!

Moikka! Toinen lomaviikko se sitten starttasi. Loman alku ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan, sillä sairastuin viikko sitten lauantaina elämäni kamalimpaan virtsatietulehdukseen. Joskus nuorena tyttönä noita oli enemmänkin mutta ei ikinä näin rajua. Sain lääkkeet ja onneksi ne alkoivat heti vaikuttaa, nimittäin tiistaina oli tarkoitus lähteä vähän ajelemaan matkailuautolla. Paranin ja reissuun päästiin. Vaikka oltiin liikenteessä vain tiistaista lauantaihin, niin nähtiin ja koettiin paljon ja laitankin matkakertomusta tänne pikku palasissa. Aloitetaan Naantalista.

Tiistaina oli ilma vielä lähes helteisen lämmin. Naantali Camping on kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista, ja lähdimmekin sinne iltaa viettämään. Juhannusruusut kukkivat jo täyttä päätä. 
On ihanaa kävellä vanhassakaupungissa, kurkistella pihoille ja katsella kauniita sisäänkäyntejä.Istuskelimme myös sataman terasseilla. Ronja oli tervetullut niille myös ja sille tuotiin vesikuppi samalla kuin meille juomat. 

Olen aina halunnut päästä kierrokselle Kultarannan puutarhaan, ja sinne suuntasimme keskiviikkona. Yöllä oli kova ukonilma, ja aamulla sää oli muuttunut. Naantalin aurinko alkoi uudelleen paistaa puolilta päivin, mutta tuuli oli yltynyt kesämyrskyksi ja oli hyytävä. Se ei kuitenkaan meitä haitannut kun ihailimme kaunista puutarhaa. 
Opas kertoi mielenkiintoisesti Kultarannasta, joka on aikanaan kuulunut Alfred Kordlinille. Enemmän kuin patsasta ihailin nöitä ihania kukka-asetelmia molemmin puolin patsasta. 
Kukkatarhat oli jaoteltu värin mukaan. Punatarha:
Sinitarha:

Puutarhassa on joka kesä myös taidenäyttely. Taiteilijan nimeä ei ole vielä julkistettu, vaan se on kuulemma "valtiosalaisuus". Meille se kuitenkin kerrottiin mutta unohdin sen samantien, valaiskaahan kuka tietää :)
 Keltatarha ja oppaamme Kaarina ihanan päivänvarjonsa kanssa. 
Ruusut olivat vasta aloittamassa kukintaansa.
Suihkulähde ei ollut vielä toiminnassa. Siniset kaakelit on laitettu Sylvi Kekkosen toiveesta. Sauli ja Jenni eivät olleet vielä paikalla, joten lippua ei tornissa ollut.
Portaat päärakennukseen eivät ole nykyään juurikaan käytössä. Kekkonen näillä kuuleman mukaan kuntoili. 
Ahtisaari harjoitteli golflyöntejä tällä viheriöllä huvimajan edustalla. 

Rannasta on näkymä vastapäiseen satamaan.

Venelaituria puunattiin ahkerasti, sillä presidenttipari oli tulossa Kultarantaan lähipäivinä. 
 Kuusiaita muodosti sokkeloita ja labyrintteja. Aita kuulemma leikataan kahdesti vuodessa, mutta ei se kyllä siltä näyttänyt. 
Daaliat kukkivat jo upeasti.

 
Olisin mieluusti käynyt katsomassa myös hyötypuutarhaa ja kasvihuoneita, mutta sinne ei yleisöä päästetty. Puutarha oli kaunis, ja viivasuorat kukkapenkit sopivat sinne. Itse kuitenkin pidän vähän villimmästä puutarhasta.
 Tästä matka jatkui kohti uusia seikkailuja, mutta se onkin sitten jo toinen tarina.

Mukavaa kesäkuun viikkoa!

5 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta! Pitäisi joskus käydä Naantalissa.

    VastaaPoista
  2. Upea retki kuvista päätellen ☺
    Sensijaan virtsatulehdus ei hääppönen☻ Yhden kerran ollut enkä toista kertaa sitä haluaisi.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!