Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kevään odotusta

Heippa! Olen täällä jo ihan keväisellä mielellä ja sen kunniaksi piti saada vähän tulppaaneja keittiön pöydälle. Jokohan koivun oksiin tulisi lehdet jos niitä ottaisi maljakkoon vai pitäisikö odotella vielä muutama viikko?

Sain viime viikolla hyviä uutisia, Keva myönsi minulle vuoden ajaksi osakuntoutustuen eli pääsen tekemään vähän lyhyempää työaikaa. Saan siten toivottavasti enemmän irti tyk-kuntoutuksesta ja saan palauteltua voimia infektiokierteen jäljiltä. Tutkimukset infektiopolilla ovat edelleen kesken, seuraavaksi on vuorossa keuhkojen viipalekuvaus. Hengenahdistusta on välillä ollut mutta kuume on pysynyt poissa, onneksi. Sain kunnian päästä bloggaajaksi tuonne Sairaankaunis-sivustolle. Blogini on siellä nimeltään Hämärä hiljaisuus, ja kirjoittelen siellä enemmän näistä sairastamisasioista. Käykäähän kurkkaamassa, siellä on paljon hyviä blogeja ja selviytymistaisteluja. 

Hyviä uutisia myös Ronjasta, se on toipunut hienosti leikkauksestaan ja juoksentelee jo innoissaan ulkona. Tikkien poisto on ensi perjantaina, siihen asti pitää pitää bodya ja yksin ollessa myös kauluria, ettei saa haavaa revittyä auki.
Anelmaisten kanssa on aika kulunut mukavasti, toinen on jo valmiina.
Toisen sukan kanssa on vähän meinannut into loppua, mutta eiköhän sekin lähiaikoina valmistu. Sormet jo syyhyävät seuraavaan hommaan, mutta minun on vaikea aloittaa uutta työtä jos edellinen on kesken. Mitenkäs sinulla, teetkö montaa työtä yhtaikaa vai teetkö yksi kerrallaan valmiiksi asti? No töissä kyllä tauoilla virkkaan isoäidinneliöitä. Anelmaa hidastuttaa sekin, että siihen pitää keskittyä sen verran että teen sitä vaan iltaisin kotona, en esimerkiksi automatkoilla.
Viikoloppuisin on mukava leipoa jotain hyvää. Eilen kokeilin tällaista lime-sitruunapiirasta. Joku kutina oli, että vieraita saattaa tulla, ja illalla poika ja miniä poikkesivatkin ja saivat torttumaistiaisia.  Löysin ohjeen Kodin kuvalehden takakannesta, mutta sama ohje löytyi myös Arlan sivuilta.


Lime-sitruunapiiras

Ainekset

Pohja

12 kpl Digestive-keksejä 100 g Arla voita 1 rkl sokeria

Täyte

2 prk (a´ 200 g) Arla Keittiö Sitruuna-limerahkaa 2 munankeltuaista ½ limen kuori ½ limen mehu 1 ½ tl vaniljasokeria

Päälle

2 dl Arla kuohukermaa 1 ½ rkl sokeria 1 dl minttua hienonnettuna

Valmistusohje

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Murskaa keksit ja sulata voi.  Sekoita keksimurut ja voi yhteen, kunnes niistä muodostuu taikinamainen seos. Painele seos vuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja laita uuniin paistumaan 10 minuutiksi.
Tee täyte pohjan paistuessa. Kaada kulhoon Arla Keittiö lime-sitruunarahka ja munankeltuaiset. Vispaa tasaiseksi.
Pese lime huolella ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi. Lisää täytteeseen limen kuoret, limen mehu ja vaniljasokeri ja sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja laita uuniin 15 minuutiksi. Anna piirakan jäähtyä.
Valmista kermakuorrute piirakan päälle. Vaahdota Arla kuohukerma ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon hienonnettu minttu. Nosta minttukermavaahto jäähtyneen piirakan päälle juuri ennen tarjoilua.

Aika kipakan makuista, seuraavasta ehkä vähennän tuota limeä tai jätän sen kokonaan pois. Varmaan lime-sitruunarahkastakin tulee ihan riittävästi makua ja tuo minttu tuo riittävästi kirpeyttä. I 

Leppoisaa sunnuntai-iltapäivää!

2 kommenttia:

  1. Herkulliselta ainakin näyttää tuo piiras. Kiva olis tehdä kun vaan ei ite tarviis ihan kaikkea syödä, kun tuo outokumpu kasvaa :D
    Kauniit sukat ja kivalta vaikuttaa muutenkin teillä meno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! hyvää oli piirakka, kannattaa kokeilla jos vaikka kahvivieraita poikkeaa.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!