Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 14. joulukuuta 2015

Pitkä viikonloppu


Ehtoota! Mitenkäs ne joulupuuhat edistyvät? Minä olen saanut nauttia pitkästä, ihanasta viikonlopusta, kun tänään oli vielä lomapäivä. Viikonloppu alkoi ihanasti perjantai-iltana Tiirismaan musiikkiluokkien joulukonsertilla Lahden Sibeliustalolla. Kuorossa lauloivat myös tyttäremme sekä hänen armaansa. Ilta oli täynnä jouluista musiikkia ja ihania kohtaamisia, tytön kummit tulivat kutsustamme konsertista nauttimaan ja ilta huipentui mahtavaan synttäri-illalliseen mitä parhaassa seurassa. 

Lauantaina piti taas tehdä litran pullataikina, kun edellinen satsi oli huvennut jotenkin oudosti pakastimesta. Nuorempi poikani pelasi voitokkaan kotipelin salibandyssä ja voittokahveilla sitten saatiin tuoretta pullaa. Lauantaihin oli samalla haikea päivä, kun vuosi tuli täyteen siitä kun maailman kamalin ja uskollisin koira, snautserimme Pinja muutti sateenkaarisillalle. Usein on vieläkin vedet silmissä, kun Pinjan kuvia katselen. Ei sitä koiraa ihan hevillä unohda. Eilen kahvittelimme tytön kummitädin ja hänen kihlattunsa kanssa. Joulun odotuksessa parasta on juuri läheisten ja ystävien tapaaminen!

Tänään piti olla ohjelmassa naisellista hömpötystä, mutta hömpöttelyaika peruuntui ja päivästä tulikin varsin hyödyllinen. Siivoilin saunaa ja kylppäriä, tein valkoisia piparkakkuja äitini ikivanhalla reseptillä, ja koristelin noita aiemmin leivottuja Paraisten piparkakkuja. Tyttäreni on mestari koristelussa, minä en ole ollenkaan niin hyvä mutta kun tuo koristelu on niin kivaa puuhaa. 

Jouluruokaakin valmistui sekä vegeihmisille (bataatti-punajuurilaatikkoa) että lihansyöjille (maksalaatikkoa, isännän ja poikien herkkua ja tämä oli ihka ensimmäinen itse tehty versio). Syödäänkö teillä muilla maksalaatikkoa jouluna? Minä en siitä välittänyt ennen lihansyönnin lopettamistakaan, mutta kun nyt kerrankin saan kaikki lapseni joulupöytään niin ylitin itseni tässä suhteessa. Isäntä laatikkoa jo maisteli ja kehui että hyvää on, mene tiedä oliko tuo vaan kohtelias ;)

Askartelufiiliskin löytyi sitten viimein vaikka olikin pitkään hukassa, ja suklaata on kääriytynyt jouluisiin kääreisiin. 

Tulitikkuaskeja on myös mukava koristella jouluiseen asuun. Voi vaikka jättää pöydälle (jos ei ole pieniä lapsia) kynttilöiden sytytystä varten. 
Eli joulupuuhastelut on varsin hyvällä mallilla. Pikku lahjaostoksia on vielä tehtävä. Viimeinen sukkaparikin on tullut uunista ulos. Pehmeitä paketteja siis tiedossa tänä(kin) jouluna. 


Näissä miestensukissa kokeilin nyt kerrosrivinostoa, ettei tarvitse ihan perussukkaa tikutella. Kiva malli tehdä, sanoisin että päihittää Jules-sukankin. 

Viisi työpäivää on edessä, kun lauantaivuorokin iski, mutta sitten alkaakin joululoma! Viikon varrella tiedossa lisää ihania tapaamisia! Ja kaikkea muutakin mukavaa. Pieni jouluihminen minussa on taas hereillä vaikka kuinka muuta väittäisin. 

Ihanaa jouluista viikkoa!

9 kommenttia:

  1. Kaikkea aivan ihanaa oot tehny. Mää en oo tehny vielä mitään ja päätinki kyllä tehä vaan ihan vähä. Sen verran vaan, että näyttää ja tuoksuu joulu. Hyvää joulun aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä suunnitelma! Joulun voi tehdä kukin omalla tavallaan, ja poimia siitä ne jutut mistä itse nauttii ja kokee tärkeiksi. Ihanaa joulun aikaa!

      Poista
  2. Oikein kiva joulupostaus. Voi kun sais aikaseks tuollaisia suklaapaketteja vaikka yllätys lahjantuojille.
    Hienot sukat. Tuo kerrosrivinousu kyllä tekee sukista ihan erinäköiset kuin tavan raitasukat. Pitäisi harrastaa enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie. Suklaapaketit ovat aika nopea juttu kun alkuun pääsee, tosin minä saan hirveän sotkun aikaiseksi vaikka ihan jotain pientä vaan askartelisin. Kokeilin ekaa kertaa kerrosrivinousua, olikin kiva tehdä.

      Poista
  3. Kiitos mate! Hyvää jouluista viikkoa myös, vaikka se onkin jo puolessavälissä :)

    VastaaPoista
  4. ♥oi kyllä on kauniita paketteja! ja neuleita!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!