Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kotoilua

Moikka! Lauantaitöiden jälkeen sunnuntaivapaa maistuu ihan erityisen ihanalta. Ronjan kanssa tässä kotoillaan. Isäntä ja Veera lähtivät mökille, Ronja on lääkekuurilla edelleen joten jäi äipän hoitoon. Kontrolliultra oli perjantaina, tilanne kohtutulehduksen osalta näytti aika hyvältä mutta tilannetta seurtataan tarkasti. Toivottavasti Ronja tulee pian kuntoon. Onpa ollut ihana ilma! Olen pyykännyt urakalla peittoja ja lakanoita ja saanut niitä ulkona kuivaksi. Harvinaista lokakuun loppupuolella! Metsälenkkikin tehtiin Ronjasen kanssa suppiksien tai kanttarellien toivossa, mutta ensimmäistäkään ei löydetty. Mutta mukava metsässä oli silti lenkkeillä.

Tytär lennähti eilen poikaystävän perheen ja sukulaisten porukassa Malagaan ja Fuengirolaan. Viikon reissu ilman äippää ja iskää! Reissua on kovasti odotettu ja olen tosi iloinen tytön puolesta. Vähän oudolta tuntuu kun ei kotona piano soi eikä iloista laulua kuulu, mutta eiköhän tässä viikko pärjätä. Lauantai-iltana haen poppoon kentältä, ja sunnuntaina olenkin itse jännän äärellä, kun hyppään Onnibussiin ja matkaan kahdeksi viikoksi Ouluun kuntoutukseen. Ihan lomalle lähdöltä tuntuu sekin, kun pääsee valmiiseen ruokapöytään ja hotelliin asumaan. Vaikka varma olen että kotijoukkoja on jo parin päivän päästä ikävä. Ohejelmassa on paljon haastatteluja ja ryhmäkeskusteluja, sekä myös liikuntaa. Nyt toivon vaan hartaasti että keuhkopöpö pysyisi loitolla ja pääsisin suunnitellusti matkaan, ja pysyisin osallistumaan liikuntasessioihinkin. 

Rypäleitä tuli tänä vuonna niin paljon, että päätimme kokeilla pitkästä aikaa viinin valmistusta.
Reilu viikko sitten laitettiin viini käymään. Rypäleiden lisäksi siihen laitettiin vähän mustikkaa ja rusinoita. Tänään viini oli käynyt loppuun, joten mäskit otettiin pois, pysäytettiin käyminen ja laitettiin viini kirkastumaan.
Loppuviikosta sitten pullotus. Nyt on käynnissä hurja pullojen haaliminen. Fb:n kirppisryhmän kautta niitä onkin siunaantunut. Varmaan pääsen vähän viiniä maistelemaan ennen Oulun reissua.

 Tänään tein tällaisen Mummo Ankka -tyylisen piirakan. Tein alkukesästä pakastimeen raparperihilloketta ja sitä tässä hyödynsin. Piirakan täytteeksi keiteltiin munankeltuaisista, voista ja raparperista "raparpericurd", ja koko komeuden päälle marenki valkuaisvaahdosta. 
Hyvää tuli piirakasta, joskin makeutta olisi voinut olla täytteessä enemmän. Mutta kun ei ole äklöä niin voi syödä enemmän, eikös vaan!

Lihattoman lokakuun kunniaksi tein pizzaa, johon laitoin tomaattia, mozzarellaa, Auramurua, rucolaa ja pizzajuustoraastetta. Tästä tuli tosi hyvää!
Minulla tuota lihattomuutta on kestänyt nyt puolisen vuotta, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Teen kyllä perheelle ihan normiruokaa, mutta itse en pysty enää mitään lihaa tai makkaraa syömään. Alkukesästä söin vielä luomujauhelihaa, mutta nyt sekin on alkanut tökkiä. Myöskään kanaa en syö. Ylämaan naudan lihasta tein loppukesästä Burgundin pataa, kun saimme mökille vieraita. Pata oli herkullista, mutta sain siitä aikamoiset säryt jälkeenpäin. Mielestäni lihattomuus on selvästi vaikuttanut fibrosärkyjä vähentävästi. Kalaa, kananmunaa ja juustoa syön enkä niistä aio luopua. 

Mutta nyt vielä siivu pizzaa ja lapasen neulontaa. Rentouttavaa sunnuntai-iltaa!

1 kommentti:

  1. Minäkin olen ollut lihattomalla reilun kuukauden. Minulla on selkärankareuma.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!