Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 30. elokuuta 2015

Vaihteeksi neuleita

Värkkääkö kukaan muu villasukkia heinäkuussa? No varmaan aika monikin, uskoisin. Ja kohtahan se on taas joulukin. Siltä ainakin tuntuu nyt kun kesäloma on sitten ihan oikeasti takanapäin. Tämä viimeinen viikko oli oikeastaan koko loman ihanin, oli lämmintä, pääsi vähän reissuun ja ennenkaikkea olin terve. 

Eräältä kyläkirppikseltä löysin ikivanhoja Nalle-lankoja. Vai muistaako kukaan aikaa kun Novita oli Rondo?
Pitihän näitä ostaa tossulangoiksi, kun maksoivat ainoastaan kaksi euroa kerältä. Tossuja on syntynyt aika monet, osan olen täällä jo esitellytkin, osa on jo päätynyt tuliaisiksi kesävierailuille. Näitä viiden lehden tossuja on mukava tehdä automatkoilla, ne kun neulotaan pyöröpuikoilla niin ei tarvitse etsiskellä pudonneita puikkoja auton lattialta ja ties mistä kolosista. 

Tällaiset sai ainoa ja rakas siskoni.
On näitä vielä varastossakin. Pitänee ottaa jotkut omaan käyttöön kun tykkään itse pitää näitä kotona ja mökillä koko ajan, ja edelliset töppöset ovat jo melko huonossa hapessa. 

Miesten sukkia ei ole syntynyt kuin yhdet. Tylsän yksiväriset perussukat, kun ei ollut mökillä edes raitalankaa mukana. 
Sain työkavereilta nimpparilahjaksi kivan paketin, jossa oli mm lankaa ja ohje muurahaisenpolku-mallineuleeseen. Pitihän sitä heti kokeilla, ja olikin kiva ja helppo ohje.

Laitanpa ohjeen tähän, jos joku haluaa kokeilla. Silmukkamäärän tulisi olla 4:llä jaollinen, eli jos on 12 puikolla niin natsaa hyvin.

1. krs 2 oikein, 2 nurin
2. krs langankierto, 2 oikein yhteen, 2 nurin
3. krs 2 oikein, 2 nurin
4. krs 2 oikein yhteen, langankierto, 2 nurin

Tsemppiä alkavaan viikkoon ja tulevaan syyskuuhun!

5 kommenttia:

  1. Ihania tossuja olet taas tehnyt! Tuota muurahaisen polkua kaipasin tässä yhtenä päivänä, mutta kun en sitä mistään löytänyt enkä tiennyt sen nimeä, niin päädyin ihan perus 2o 2n varteen. Kiitos sinulle kun kirjoitit ohjeen - laitan sen nyt ylös itselleni!

    Mun sukat ja langat on olleet "lomalla" koko kesän, mutta kesäloma loppuu huomenna :) Huomenna alkaa meidän kirjaston käsityökerho ja sukkapuikot kaivetaan esiin. Tunnustan; otin varaslähdön ja aloitin sukanvarren pari viikkoa sitten Nallen kukkakedosta, mutta jätin sen sitten odottamaan huomista :D
    Koetan saada tänään vielä kerrottua omassa blogissa mitä tein viikonloppuna lankojen kanssa ;)

    Kesä on kulunut enemmänkin ristipistotyön parissa - se ei vieläkään ole valmis, mutta valmistuu kyllä pikkuhiljaa sekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos ohjeesta on iloa. Mielestäni tulee kivannäköinen varsi aika helpolla tekniikalla. Mukavaa kässäiltaa, meidän kirjastolla on myös jo kerho startannut!

      Poista
  2. Kiitos Mate! Totta, joulunaluspäiviä tässä eletään ;)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta, kopsasin minäkin. Jotain uutta pitäis keksiä neulomiseen taas. Kun kohta se varmaan alkaa kiinnostaa. :)

    VastaaPoista
  4. Kauniita neuleita ja nuo töppöset ovat niin hurmaavan ihania:)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!