myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

tiistai 26. toukokuuta 2015

Sairaalasta kotiin

Tervehdys ystävät rakkaat!


Onpas mukava istuskella tässä kotikoneella kirjoittelemassa. Kiva mökkiviikonloppu nimittäin muuttuikin yllättäen kovan kuumehorkkatärinäkohtauksen muodossa päivystyksen kautta sairaalaan keuhkotautien osastolle antibioottitiputukseen. Eli keuhkokuumeen kourissa olen ollut. Tänään oli sitten onneksi tulehdusarvot laskeneet alle sadan ja pääsin sairaslomalapun kanssa kotosalle. Kunnossa en silti ole, en ollenkaan. Kuume sahailee edestakaisin ja voimattomuus on tosiasia. Lääkekuuriakin vielä viikon verran kotona. On kyllä sen verran kova tauti että saattaa mennä pitkäänkin ennenkuin voimat tästä palautuvat, joskin tuolla osastolla tunsin kyllä itseni hyvin terveeksi ja auttelin sairaampia kanssaihmisiäni. 

Hiukan ehdittiin kuitenkin puuhastella mökillä ennen sairastumistani, ja kuviakin tuli räpsittyä. Kukkakukkula on aina iloni mökille mennessä, ja viikossa tapahtuu jo vaikka mitä. Kevätkaihonkukka oli parhaimmillaan ja leviääkin kovaa vauhtia.
Vuohenjuuri on varmaan jo täydessä kukassa, oli juuri availemassa nuppujaan. Hopeahärkki on lähtenyt hauskasti levittäytymään sekä kivireunaa alaspäin että kukkulaa ylöspäin, onpa vallannut osan noista betoniruukuistakin. Mökkikukkamaan periaatteeni on, että kukat kasvavat missä tykkäävät, minä vähän avitan nyhtämällä isoimpia rikkaruohoja pois niitä tukahduttamasta. 

Valkoiset narsissit ovat joskus jääneet vuorenkilpien jalkoihin, mutta jatkavat sitkeästi kukintaansa.
Hiukan rymsteerattiinkin. Kaikki sai alkunsa vanhasta sohvasta, jonka oli tarkoitus mennä siskoni vuokramökille, mutta ei sitten sinne sopinutkaan. Niinpä se päätyi terassisohvaksi meidän mökillemme, mikä aiheutti pientä ketjureaktiota kuten yleensä käy. 
Tämä säilytyslaatikko vaihtoi paikkaa terassin toiseen päähän, missä se toimii samalla pöytäryhmän istuimena.
Nyt kun kuvia katselee, niin selvästihän tuo laatikko kaipaa maalia. Ei kun pensseli heilumaan kunhan kuntoudun!
Sohva pääsi sitten tähän laatikon paikalle, mistä on hyvät järvinäköalat vaikka aamukahvia siemailla.
Tuossa välissä on ei-niin-muodikas mutta kovin mukava baden-baden -istuinryhmä, joten mökki on laajentunut kovasti näin kesäkäytössä. Mieleni tekisi myös kehitellä jotain uutta mukavaa saunan terassille, joka on siitä ihana että sinne paistelee aurinko myöhään iltaan, joten aikaa tulee siellä vietettyä. 

Isäntä oli mennyt mökille jo pari päivää etuajassa ja saanut tällaista aikaiseksi:

Jonakin päivänä tähän olisi tarkoitus kohota uusi grillikatos, mihin siirretään puuhella ja tehdään puilla lämpiävä grilli huuvan kanssa. Tarvikkeet on lähes kaikki hankittu ja kierrätettyjä. Hiljaa hyvä tulee!

Ja arvatkaas mitä. Parikymmentä vuotta on kohta yhdessä oltu ja nyt meillä on ensimmäinen yhteinen pottumaa. Ei suuren suuri, mutta kuitenkin:
Olisi niin mukavaa saada mökillä omasta maasta perunat kattilaan. Tänään on muuten kotiin syntynyt myös perunaviljelys vanhaan hiekkalaatikkoon. Tähän projektiin minä en sattuneesta syystä voinut osallistua.

Nyt on kuitenkin olotila taas sellainen, että sänky kutsuu huilailemaan. Mökille tekisi taas kovasti mieli, mutta ensin pitää kunnon kohentua aika lailla että jaksan edes automatkan sinne. Mukavaa viikon jatkoa teille kaikille!

7 kommenttia:

 1. Voi ei, mistä nyt sellaisen kuumeen sait.
  Pikaista paranemista Sinulle Maija ♪♪♥♥
  Että pääset pian ihanalle mökillenne ☺

  VastaaPoista
 2. Juu, keuhkokuume ei ole leikintekoa, monelta kuullut ja nähnyt. Parantelehan itsesi rauhassa!

  VastaaPoista
 3. Kannattaa muistaa ottaa rauhallisesti pitkään vaikka oiskin jo parempi olo!
  Pikasta paranemista :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Mulle on nimenomaan vaikeaa tuo rauhallisesti ottaminen...nyt kun kunto on vähän parempi ei malttais millään ottaa iisisti. Nyt on kunto sen verran kohentunut, että uskallan lähteä huomenna koirien kanssa mökille, lupaan istua hissukseen saunan terassilla kaakkureita bongailemassa ja kiikaroimassa!

  VastaaPoista
 5. pikaista paranemista ja paljon lepoa ettei tule takapakkia t Jaana K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli nyt hyvin aiheellinen toivotus kun kunto alkaa hiljalleen kohentua niin mieli tekisi tehdä vaikka mitä.

   Poista
 6. Mukavaa, kun tunnut selviytyvän nopeasti keuhkokuumeesta. Rankka tauti, minullalin oli viime marraskuussa, joskin selvisin kotihoidossa suunkautta otettavalla lääkityksellä. Mutta kuntoutuminen entiselleen kesti kauan ja koin tärkeänä, että uskoin viisaimpia ja esim liikuntaa aloittelin hissunkissun. Mutta entiselleen toivuin, joten toipumisia...

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!