Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Helatorstai mökillä



Ihana pitkä mökkiviikonloppu on takanapäin, tässä muutama tunnelmakuva viikonlopulta. Tässä vaiheessa kevättä huomaa hyvin, että kun matkataan melkein sata kilometriä pohjoisemmaksi, ei kevät ole vielä niin pitkällä kuin kotikulmilla. Tässä pääsee ikäänkuin elämään kevään kaksi kertaa! Odotin kovasti näkeväni kaakkurit, joista oli havaintoja viime viikonlopulta, mutta eivätpä he halunneet näyttäytyä vaikka päivystelin pitkiä aikoja laiturilla kiikarilla tiiraillen. Telkkiä ja sorsia kyllä näin, ja kaakkuritkin olivat käväisemässä, sillä tänä aamuna kuulin niiden kaakattavan lentoäänen, vaikka en itse lintuja onnistunutkaan näkemään. Kevätkaihonkukka on levinnyt kovasti kukkakukkulaa alaspäin ja sininen kukinta oli parhaimmillaan!

 Hups vaan, postinkantajalle kävi vähän ohraisesti ;)

Tällä kertaa ei vanhojen varisten tarvinnut ihan kahdestaan mökillä elellä, vaan nuorta väkeäkin oli meitä ilahduttamassa. Tässä on laitettu puuhellaan tulet ja savustuspöntössä savustuu lohi.
Hyvin onnistui savustus, oppia ikä kaikki. Lohen kanssa keittelin perunoita, nuoriso keräsi nokkosia ja tein kalalle kastikkeeksi valkokastikkeen missä oli seassa nokkosta ja keitettyä kananmunaa. Namnam!
Mökkiuunissa paistuu ihan paras pataleipä, suolakiteitä päällä!

Puikkoja olen heilutellut sekä kotona että mökillä. Huurre-lapasista tuli kuin tulikin parit, vaikka vähän epäilytti miten käy:
Samaa ei kyllä voi sanoa näistä töppösistä mitkä tein Drops Delight -langan jämistä:
Eipä tuo parittomuus taida juurikaan haitata, tossuista tuli ihanan pehmet ja mielestäni kauniitkin. 

Tämä pöllö - jonka nimi on muuten Hyödytön - syntyi välipalatyönä, ohje eräästä amigurumikirjasta. Amigurumiksi kyllä suurenpuoleinen. Lankana Nallen jämiä:
Seiskaveikan jämiä on myös kertynyt lankakoppaan kaikenvärisiä. Yritin valita neutraaleja, yhteensopivia värejä ja tein pitkästä aikaa miesten sukat:
Ihan kivat tuli mielestäni, menevät synttärilahjaksi eräälle nuorelle herralle. 

Mitä mieltä muuten olette, käykö kuplasukka miesten sukkiin? Ajattelin kokeilla, ja tässä alkutahdit sukkiin:
Ajattelin, että kun kirjoneuletta ja palmikkoakin miesten sukkiin käytetään, niin mikseipä sitten kupliakin kun värit ovat "miehekkäät" . Loppu sukka tulee ihan yksivärisellä sinisellä.

Ihana-lehdestä löysin vinkin tähän vanhasta kakkuvuoasta tehtyyn "saunasuihkulähteeseen", jonka mieheni totetutti kädenkäänteessä!
Toimii muuten tosi hyvin kun pohjassa on pieniä reikiä, löylyä tulee pehmeästi ja tasaisesti. Varmaan tuonne voisi kiuasmakkaratkin laittaa folion sisään paistumaan. Kakku ei ehkä enää onnistuisi....

Tässä toinen hauska vinkki, johon sain mallin Kuhmoisten Kädentaitajien myymälästä:
Lahjapaperi taiteltu lahjapussukaksi. Nuo reunat on liimattu kiinni, ja tuo pohjapuoli on auki, sieltä voi sujauttaa lahjan pussiin. Aion näitä alkaa värkätä ihan sarjatyönä, olen usein kauhistellut kaupan lahjapussien hintoja. Sukkalahjallekin tulee melkein lankakerän hinta lisää kun lahjapussin ostaa. 

Kun muutaman päivän on poissa, niin kotipihakin näyttää ihan erilaiselta kun takaisin tulee. Meillä on jo kerran leikattu nurmikko, ja taas se on pitkä. Kukkiakin oli putkahdellut penkkeihin, taas kaikenlaisia ylläreitä kun en muista mitä olen syksyllä mihinkin siirtänyt. Kevätesikko kukkii ihanasti.
Vuohenjuurikin aloittelee kukintaansa.
Tällainen pienten orvokkien penkki oli yllättäen ilmaantunut terassin reunakivetykselle. Viimevuoden orvokit ovat siementäneet yllätyksiä:
Sitkeitä sissejä, tuossa ei todella ole yhtään multaa, pelkkää hiekkaa vaan!

Ensi viikoksi on kai sitten luvassa ihan oikeaa kesäsäätä. Nautitaan siis! Mukavaa viikkoa!

3 kommenttia:

  1. Upeita maisemakuvai Sinulla tuossa alussa. Ja hieno viikonloppu ollut. Neulomukset hienoja, kuten aina ennenkin. Ja mitä tuohon kuplaneuleeseen ja miestensukkiin tulee, niin mielestäni sopii erinomaisesti.

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia! Ja nuo orvokit ovat tosiaan sitkeitä, jos siihen istuttasit, nin tuskin kasvais. Siementen voima on ihmeellinen.
    Hienoja neuleita, kyllä varmana kuplat käy. Tossut ovat kauniit, vaikka vähän erivärisetkin ovat, hienot.
    Kukkia tosiaan putkahtaa ihan yllärinä, kun en minäkään muista mitä mihinkin istutan :)
    Kesää odotellaan :)

    VastaaPoista
  3. Voi noita maisemia! ♥

    Minä olen suorastaan haltioissani tästä kevät-kesäajasta, kun ollut hyviä ilmoja ja saanut nauttia ulkonaolosta. Pihakukkasia tuli hankittua ja koirat saaneet nakerrella pihalla luita, kanit pompotella pitkin nurmikkoa isossa aitauksessa. Ihanaa aikaa!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!