Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Sydännäkkärit

Eiliset näkkärit katosivat tuulensuojaan nopeasti, ja tänään jo väänsinkin uuden satsin. Taikina on helppoa kaulia ja käsitellä, joten snobbailin hieman ja tein piparimuotilla sydämenmuotoisia näkkäreitä!
Laitanpa tähän ihan kunnon ohjeenkin jos joku innostuu kokeilemaan:

Näkkileipä

2 dl vettä tai maitoa
1 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
4 dl ruisjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
seesamin- tai unikonsiemeniä

Sekoita veteen/maitoon suola ja voisula. Lisää ruisjauhot vatkaten ja alusta taikina vehnäjauhoilla. 

Kaaviloi ohut levy. Mitä ohuemmaksi maltat kaulia, sitä rapsakampia näkkäreitä saat. Kaulimisen aikana levylle voi ripotella siemeniä, minulla tässä unikonsiemeniä. Tai vaikka yrttejä jos haluaa. Pistele levy haarukalla ja muotoile muotilla leipäsiä tai leikkaa taikinapyörällä neliöiksi. 

Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia kunnes ovat saaneet vähän väriä pintaansa. Jäähdytä ritilällä.

Tänään on ollut aurinkopäivä ja isännän kanssa ollaan kunnostettu kukkapenkkejä, isäntä kärräsi kompostista uutta muhevaa multaa kukkasille. Luulisi olevan taattu kukinta tänä kesänä! Lenkkeiltykin on järven rantaan, ja Veerakin heitti jo talviturkin. 

Huomiseksi on sateita taas luvassa, joten ehkä silloin niitä munkkeja...on tämä lomailu mukavaa kun voi puuhastella sään ja mielalan mukaan mitä huvittaa! Aurinkoista loppuiltaa!

3 kommenttia:

  1. Kokeile ihmeessä, ja kiitos taas kun poikkesit!

    VastaaPoista
  2. Näyttää ihan piparkakuilta ☺ Ja sopii hyvin kyllä keliin: ulkona tulee räntää taivaan täydeltä, joten on tässä vähän sellainen "kilisee kilisee kulkuset" -fiilisee ☺☺

    Hauskaa vappua kuitenkin; kyllä se siitä kirkastuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Juu, joulupipareitahan ne....huomiseksi on parempaa säätä luvassa, sovitaan niin. Tää on vaan tällainen välipäivä eilisen ja huomisen auringonpaisteen välillä.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!