myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pitkäperjantain puuhia

Terkut vaihteeksi täältä mökiltä! Työviikko - vaikka nelipäiväinen olikin - oli jotenkin tosi raskas ja kivulloinen, joten oli ihanaa päästä koko pääsiäiseksi mökille rauhoittumaan. Kovin hartaissa merkeissä ei pitkäperjantaimme sujunut, vaan hiukan piti puuhastella. Isännän päivän urakka oli saada tämä avanto aikaseksi minulle kivunlievitykseen. Puuha ei ollut ihan kepeää, sillä jää oli vielä paksua. Mutta kyllä oli ihanaa päästä saunasta tänne pulahtelemaan ja antamaan shokkihoitoa kipeille jäsenille.

Minunkaan pitkäperjantain puuhasteluni ei ihan kevyttä ollut, vaan laulatin vähän hiomakonetta. Meillä on maailman pienin mökkikeittiö, mutta rakastan puuhastella siellä. Kaikki tarvittava on käden ulottuvilla. Mutta tämä taso ei varsinaisesti keittiötä kaunistanut:
Naarmuinen ja jollakin tummalla lakalla käsitelty. Minun leikellyt käteni eivät tuosta hiomahommasta tykkää yhtään, mutta joskus tekee mieli puuhastella tällaista neulomisen vastapainoksi. Ei ollut mikään helppo homma saada tuon lakan alta puupintaa esiin, mutta lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen:
Hiomisen jälkeen vahasin pinnan mehiläisvaha-lanoliini-öljyvahalla, mitä ostimme messuilta viime viikonloppuna. Vaha käy vähän kaikkeen mahdolliseen kenkien kiilloituksesta halkeileviin kantapäihin ja koirien tassurasvaksi. Myös siis puupinnalle. Laiton vahaa pari kerrosta ja lämmitin tasoa hiustenkuivaajalla, jotta sain sen imaisemaan kunnolla vahaa. Pikku keittiö ikäänkuin valaistui. Hiomisurakka tuntuu käsissä ja muuallakin vartalossa kipeytneinä lihaksina, mutta ilo "uudesta" tasosta korvaa pikku kolotukset.

Saas nähdä mitä puuhastelua tänään keksitään. Saunomista ainakin, ja lihasten parantelua avannossa. Päivällä syödään lohta, ja illaksi olen suunnitellut isännän päänmenoksi etanabruschettaa ja rahka-mämmiherkkua . Ehkäpä palailen huomenna seuraanne, mukavaa lankalauantaita!

4 kommenttia:

 1. No olipa kyllä vaivan arvonen, tosi kaunis tuli tasosta!
  Mukavaa pääsiäisen jatkoo :)

  VastaaPoista
 2. Siis wautsi, että tuli komia taso☺
  Ja se on hyvä, että Sinulla on oma hoitoallas sielä,
  johon pulahtaa,
  kun kolottaa☺☺
  Mukavaa lankalauantaita ♪♪☺

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Olen kyllä itsekin tosi tyytyväinen tasoon. Ja avanto on ollut kovassa käytössä!

  VastaaPoista
 4. hieno tuli tasosta, olen nyt lukenut blogisi läpi ja kiva pääsiäislukemista oli.kevät terveisib Tukholmasta Jaana K

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!