myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Kirjastotäti Etelä-Suomesta kirjoittelee omaksi ja toivottavasti vähän muidenkin iloksi. Asustelen maalla ja perheeseeni kuuluu mies ja lapsia kotona ja maailmalla. Tavoittelen ekologista ja humaania elämänasennetta. Elämääni iloa tuovat luonto, mökkeily, puutarhanhoito, käsityöt, kirjat ja keittiössä puuhastelu. Pidän tanssimisesta ja käyn mielelläni teatterissa ja konserteissa. Minussa asuu myös pieni karavaanari. Omat haasteensa päiviini tuo fibromyalgia sekä liuta muita sairauksia. Blogistani löydät juttua ja kuvia minulle läheisistä asioista sekä kaikenlaista pohdintaa maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

torstai 16. huhtikuuta 2015

Keittopäivä

Täällä taas, ja vähän paremmalla mielellä. Nyt on sitten pitänyt alkaa etsiskelemään kivoja ruokaohjeita, joissa ei liha olisi pääosassa. Tingin lihattomuudesta sen verran, että luomujauhelihaa olen syönyt, tavallinen ei enää menisikään alas kun tuo luomu on niin paljon parempaa. Samoin kalaruokia suosin. Kokolihaakin söisin mieluusti luomuna, mutta sitä ei juurikaan ole kaupoissa tarjolla, kuten ei luomubroileriakaan. Tänään tein keittoa, millähän nimellä tätä kutsuisi? Alkuperäinen ohje oli espanjalaistyylinen vihanneskeitto, mutta tapani mukaan tein sopasta oman muunnelmani.
Näin se syntyi:

Paloittelin yhden sipulin, paprikan ja kesäkurpitsan. Kuullotin sipulia vähän öljyssä kattilan pohjalla, lisäsin muut kasvikset ja hauduttelin vesitilkassa kypsiksi. Sulattelin joukkoon ihan koko paketin Koskenlaskijaa (puolikas pakettikin varmaan olisi riittänyt), ja soseutin sauvasekoittemella. Lisäsin joukkoon purkillisen paseerattuja tomaatteja sekä purkin ruokakermaa, ja hauduttelin vielä hetken. Mausteeksi lihaliemikuutio, soijakastiketta ja taisipa sinne vähän pippuriakin lennähtää. Sekaan silppusin ruohosipulia, jota puskee jo ilmoille tuolla seinänvierus- kasvatuslaatikossa. Hirmu hyvä keitto tuli, ja melko edullisista aineksista. 

Mukavaa päivää!

1 kommentti:

  1. ompas hyvän näköinen keitto, oli todella hyvä että kirjoitit tuota kipuilusta, se kun ei aina juurikaan näy ulospäin, melkein itsekukin haluaa näyttää "freesiltä" ihmisten ilmoilla

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!