myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Possusta on moneksi

Eihän sitä lihaa joka päivä tarvitse syödä, eikä edes joka viikko. Tässä kuitenkin liharuoka, josta meillä ei hevillä luovuta, pulled pork eli kotoisasti nyhtöpossu. Ohjeita on netti väärällään, tällä kertaa tein tällä reseptillä. Possu on todellista slow foodia, meillä kun leivinuuni lämpiää samalla kun takkaa lämmitetään niin possu hautuu siellä sopivasti (yli)kypsäksi. Teen possun useimmiten suolalavasta, tuore lapa käy myös hyvin tai oikeastaan mikä tahansa edullinen ruhonosa. Aikaa menee kypsennykseen, ei niinkään valmisteluun. Usein possu on ollut leivinuunissa yönkin yli. 

Eilen paistui uunissa possun kyljessä uuniperunat, joten samalla hitaalla tempolla valmistui koko ateria. Tänään teimme herkullisia possutäytteisiä hampurilaisia, joihin tuli täytteeksi lihan lisäksi cheddarjuustoa, hampurilaiskastiketta, paistettua sipulia sekä kasviksia. Coleslaw-salaatti olisi myös oiva täyte possun kaveriksi. Alkuviikosta sitten on tiedossa pyttistä lopuista possuista ja uuniperunoista, nopea ruoka nälkäisille töistä ja koulusta palaajille.

Reipasta alkavaa viikkoa!

5 kommenttia:

 1. Hip hei ja kylläpä kuola valuu kun ajattelee näitä sinun nyhtöjä. Slurps. Possu on myös minun herkku. Juuri noin hitaasti uunissa kypsytellen. Tai sitten palapaisti joka ropsottelee useita tunteja puuhellan kulmalla ja on haarukalla pilkottavassa kunnossa.
  Nam. Hamppikin näyttää tosi herkulliselta, salaatteineen ja juustoineen.
  Täytyy vähän kehaista itseäni kun olen saanut jo kolme kiloa karistettua joulun jälkeen. Ne kilot kun tuntuu kajettuvan tähän vyötärön seudulle. Katsos tähän näin, makkaraksi( puristaa vatsamakkaraa ja ajattelee, että tämä vielä pois) Ei ole helppoa kieltäytyä kaikesta aah niin ihanasta. Olen himo karkkien mässyttelijä mutta yhtään namua en ole suuhuni laittanut joulusuklaiden jälkeen.Täytyy olla vähän ylpeä itsekurista.
  Iloista Ystävänviikkoa. Minulla on keskiviikkona lasten ystävänpäiväaskarteluja täällä meidän kaupungin kirjastossa. Vähän jänistää tuleeko lapsia. Askarteleeko ne vielä?
  Sinulla on jo kortit valmiina. Kiitos pitsivinkistä.
  Terkuin Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa kommentista! Kyllä varmasti tulee lapsia, meillä oli ihan tungokseen asti porukka askartelemassa vaikka on pienen kylän kirjasto kyseessä. Olet kyllä hienosti skarpannut laihiksen suhteen! Mulla on menossa tasapainoiluvaihe painonpudotuksen jälkeen, ei kyllä haittais vaikka muutama kilo vielä lähtisi ja karkin mussutus vähenisi. Yritän kyllä pysyä kohtuudessa ja pyrin kaikkinaiseen hyvään oloon ja tasapainoon ravinnon, liikunnan ja levon suhteen. Ilmeisesti olen onnistunut aika hyvin, kun olo on iloinen ja pirteä enkä ole ollut kertaakaan sairaana koko talven aikana (koputtaa puuta!).

   Poista
 2. Ei ole nyhtöpossua voittanutta. Meillä myös tykätään.

  VastaaPoista
 3. Nam, nyhtöpossu on niin hyvää ettei sanotuksi saa☺
  Meillä tehdään nyhtöpossu sähköpadassa ☺
  Mukavaa viikkoa Sinulle ☺

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eija ja ma-te! Mikä ihme on sähköpata? Mukavaa viikkoa myös!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!