myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Kirjastotäti Etelä-Suomesta kirjoittelee omaksi ja toivottavasti vähän muidenkin iloksi. Asustelen maalla ja perheeseeni kuuluu mies ja lapsia kotona ja maailmalla. Tavoittelen ekologista ja humaania elämänasennetta. Elämääni iloa tuovat luonto, mökkeily, puutarhanhoito, käsityöt, kirjat ja keittiössä puuhastelu. Pidän tanssimisesta ja käyn mielelläni teatterissa ja konserteissa. Minussa asuu myös pieni karavaanari. Omat haasteensa päiviini tuo fibromyalgia sekä liuta muita sairauksia. Blogistani löydät juttua ja kuvia minulle läheisistä asioista sekä kaikenlaista pohdintaa maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

maanantai 9. helmikuuta 2015

Kikka kolmonen keitetyille kananmunille

Yksi niksi on pakko jakaa kanssanne! Löysin tämän facebookin Vaahteramäen MunaEggsPress -ryhmästä. Kokeiltu on, tulee ihan täydellisiä kovaksikeitettyjä munia.

Näin se käy: Laita munat kattilaan hellalle ja levy päälle. Kun vesi alkaa kiehua, keitä minuutti ja sammuta sitten levy. Laita kansi kattilan päälle ja anna olla levyllä vedessä vielä kymmenen minuuttiia. Kaada vesi pois ja "säikäytä" munat vielä lämpimällä levyllä, eli laita ilman vettä hetkeksi levylle. Näin kuori irtoaa hyvin munista. Jäähdytä normaalisti eli laske kattilaan vettä niin kauan että se on jääkylmää ja jätä munat kylmään veteen likoamaan, kunnes ovat jäähtyneitä. Toimii!


3 kommenttia:

  1. Kiitos.. tämä on kokeilemisen arvoinen vinkki:)

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! Kiitti vinkistä, meille tulee meidän ruokapiiristä melkosen tuoreita munia ja välillä on kova touhu saada keitetyistä kuoret pois, tätä pitää ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitti Tuta ja Peppermint! Nuo Vaahteramäen munat on myös tosi tuoreita, ja yleensä pidän niitä jääkaapissa pari päivää vanhenemassa ennenkuin keittelen. Tai oikeastaan tällä systeemillä niitä ei edes keitetä, kiehautetaan vaan jätetään muhimaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!