Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Blinit

Ihanaa, lumista sunnutaita! Onhan se mukavaa kun on kunnon talvi, vaikka henkilökohtaisesti tuo lumen tulo alkaisi mielestäni jo riittää. Onneksi päivän pitenemisen jo huomaa, ja se tuo lupauksen keväästä. Tulossa ollaan, jaksakaa vielä vähän! En ole talvi-ihmisiä, voisin luullakseni hyvin elellä jossain ikuisen kesän maassa. En harrasta mitään missä pitäisi laittaa jotkut hiihtimet jalkaan. Mutta koiraperheessä tuolla lumella on puolensa kurakeliin verrattuna. Helpottaa kummasti siivousta. Eipä silti haittaa että tammikuu kääntyi helmikuuksi ja kevät lähenee.

Eilen tehtiinkin oikein talviruokaa eli kokeilin ensimmäistä kertaa blinejä. 
Ohjeita näihin löytyy netistä, yksi ohje näkyi olevan tattarijauhopurkin kyljessäkin. Ihanan kuohkeita syötäviä näistä tuli, puolen litran taikinasta iso pino!
Blinien kanssa oli perinteisesti smetanaa, mutta ei mätiä vaan tällaista savukalatahnaa:
Tähän tuli 150 g savulohta, kaksi keitettyä munaa, purkki sitruunatuorejuustoa, ripaus suolaa, ruokalusikallinen sitruunamehua ja reilusti tilliä. Alunperin ohje on uuniperunoiden palanpainikkeeksi, mutta sopi mainiosti myös blinien kylkeen. 

Nyt tuli testattua, että yhdestä Nalle-lankakerästä on mahdollista tehdä kahden viiden lehden tossut.
Pieni nyssäkkä lankaa jäi jäljelle eli aika tarkalle meni. Kukkaset tein Nalle Kukkaketo -langan jämistä. 

Vauvasukille tein lapaset kaveriksi. 
 Sukat ovat Novitan Woolia, kerästä tuli sukkien lisäksi varret lapasiin. Kämmenosan tein alpakkalangasta, ovat sitten pehmeät pikku kätösiin. 

Tanssikuulumisia on joskus kaipailtu, ja tanssikevät onkin lähtenyt hienosti käyntiin. Olemme vaihtaneet treenipaikkaa, ja harjoitelleet sunnuntai-iltapäivisin kolmen tunnin ajan. Tuntuu että olemme oppineet jo enemmän kuin koko syyskaudella! Harjoitella pitää ja tanssimaanhan ei opi kuin tanssimalla. Eilen kävimme pitkästä aikaa lavalla ja ilta sujui vauhdikkaasti Souvareiden tahdissa. Nyt tuntuu jaloissa ja selässä että treenattu on, ja mikäs sen mukavampaa. Tänään sitten pitää hiukan huilata että jaksaa taas viikon ahertaa. 

Mukavaa talvista viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kiitos ma-te, hyviä olivat. Mutta oli niissä aika paistaminen pikkulettupannulla.

    VastaaPoista
  2. Blinejä pitänee tehdäkin laskiaiseksi.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!