Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Snautseripaita ja etanoita

Sunnuntaista huomenta! Mitenkäs on viikko vierähtänyt? Päivä on jo selvästi pidentynyt, sen kunniaksi piti ihan ruusuja ostaa
ja ripustaa ikkunaankin.
Illuusio keväästä, sieltä se tulee kun vähän vielä jaksetaan. Vielä kuitenkin on lunta maassa ja tehtiinpä pikku lumiukkokin ovivahdiksi:
Nyt ovea vahtii enää Veera, lumiukko on jo kellistynyt vesikelien myötä. 

On ollut huiman hauska viikonloppu. Se alkoi jo perjantaina kirjastolaisten retkellä Helsinkiin. Käytiin tutustumassa Ateneumin Sibelius-näyttelyyn. Näyttelyn kiertämistä edelsi puolen tunnin alustus aiheesta, ja näin näyttelystä sai enemmän irti. Hieno oli, kannattaa tutustua jos on tilaisuus. 

Vierailimme myös Helsingin HelMet-kirjaston Kaupunkiverstaalla. Sieltä ei voi lainata mitään, mutta asiakkaiden käytössä on maksutta erilaisia tulostimia, kuten 3D-tulostin, ompelukone ja saumuri, erilaisia työpisteitä, työpajatilaa, urban office. Pääsin kokeilemaan tulostinta, jolla voi tehdä erilaisia kankaalle prässättäviä kuvia. Etsitään netistä sopiva silhuetti, siirretään se ohjelmaan, valitaan haluttu kuvan koko ja tulostetaan. Menee muutama minuutti. Snautseripa tietenkin, ja kotona silitin sen valkoiseen t-paitaan:
Vaikeaa oli löytää typistämättömän snautserin kuva, mutta tästä tuli ihan onnistunut. Huima juttu että helsinkiläisillä on käytössään tällainen palvelu. Kaikki on maksutonta, pieni materiaalimaksu peritään. 

Sukatkin valmistuivat bussimatkalla:
Eilinen päivä vierähti hyvin rakkaan ystävän kanssa kaupungilla herkutellen nepalilaisessa ravintolassa sekä kahvitellen. Vähän kauppojakin kierrettiin. Sainpa ystävältä virikkeen ihan uudenlaiseen herkutteluhetkeen, ja illalla meillä oli tällainen kattaus:
Arvatkaapas millä ruokalajilla herkuttelimme?!?
No juu, piti sitten kokeilla edes kerran elämässään etanoiden syöntiä, kun tällainen purkki tarttui kaupunkireissulla kätöseen. Miehen kanssa pisteltiin näitä ihan hyvällä ruokahalulla, tyttö tyytyi pelkään paahdettuun leipään. Eihän nuo etskut itsessään millekään maistu, makua tulee erilaisista lisäkkeistä. Pyörittelin etanat ensin pannulla sitruunavoissa valkosipulin kanssa, sitten uunivuokaan (etanapannua meillä ei ole), päälle auramurua (parmesanraaste olisi kai oikeaoppisempi, emmentalkin käy) sekä persiljaa. Kymmenen minuuttia 250 asteessa, ja eksoottinen herkku on valmis! Yhdessä ohjeessa etanat laitettiin ensin valkoviinin kanssa pannulle, ja viinin haihduttua uuniin. Meillä ei ollut valkkaria, punaviinikin meni ihan hienosti näiden kanssa. Eräs ystävä ehdotti kossua, voisi snapsikin mennä kyytipojaksi ;) ehkä kuitenkin jotain muuta kun vettä...mutta ei varmasti jäänyt ainokaiseksi kerraksi kun näillä herkutellaan. Tuoksusta tuli mieleen Merja Tammen ihana Timbaali Porvoon vanhassakaupungissa. Ollaan käyty siellä kahvilla, silloin ei uskaltauduttu etanoilla herkuttelemaan.

Tänään olisi tarkoitus heittäytyä lavatanssien pyörteisiin joulutauon jälkeen. Käydään kokeilemassa ihan uudella kurssilla, jännää! Mukavaa sunnuntaita teille jokaiselle!

6 kommenttia:

  1. Olipa sinulla todella mukava viikonloppu. Jäänä yhteensattuma, että eilen minäkin ensi kertaa huomasin ko Kaupunkiverstaan kulkiessani biorexiin sen oven editse. Ja aattelin että vau, mikä paikka! Tuonnehan pitää mennä kokeilemaan!
    Mukavaa viikon alkua Veeran kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inna, kannattaa kyllä Verstaaseen tutustua. Ilmeisesti sinne on jonkunlaista jonoa joten aika pitää varata jos haluaa tulostella tms.

      Poista
  2. Lounaassa on melkein lumi sulannut! Nätit sukat olet tikutellut ja etanoita minä en ole koskaan uskaltanut maistaa:)
    Mukavaa sunnuntaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuta, kovasti on täälläkin kinokset alentuneet. Oli kyllä minullakin jonkun sortin ennakkoluulot etanoita kohtaan mutta hyvin ne alas menivät.

      Poista
  3. ♥niin, niin kauniit nuo villasukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, niistä tuli tuollaiset hippiretroväritykselliset ;)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!