myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

maanantai 5. tammikuuta 2015

Ruokamietteitä osa 2

Kaiken kuka-söi-kinkun -pohdiskelun jälkeen mietin taas syntyjä syviä tuon ruoan suhteen. Moni varmaan muistaa aikasemman postaukseni siitä, ja olette ehkä miettineet mihin lopputulokseen olen tullut vai olenko mihinkään. Edellisiä ruokamietteitäni löydät täältä.
 
 
Jotain edistystä on toki tapahtunut. Lihansyöntiä en ole lopettanut kokonaan, mutta yrittänyt vähentää sitä. Ylipäänsä valinnoissa ruoan, kosmetiikan ym suhteen olen yrittänyt siirtyä luomumpaan ja eettisempään suuntaan. Pienin askelin, välillä yhtä askelta eteenpäin on seurannut kaksi taaksepäin.
 
Törmäsin äskettäin blogitekstiin, jonka ajatukset (ainakin tämän postauksen suhteen) tulevat kuin suoraan omasta päästäni. Bloggaaja on mitä suurimmassa määrin vastakohtani, nuori miespuolinen katusoittaja, mutta juuri näin haluaisin asian sanoa.
(Henry Vistbacka on antanut luvan jakaa tekstejään, joten tässäpä teille:) Kliks. Erityisesti kolahti tuo "vegesti orientoitunut kaikensyöjä". 
 
Toivottavasti jaksoitte lukea. Itse en asiaa ihan näin ronskisti ilmaisisi, mutta ajatuksen tasolla kolahti kovastikin.

Yksi iso ruokajuttu minulle on ollut siirtyminen munataksin eli Vaahteramäen MunaEggsPressin asiakkaaksi. Ihan oikeasti onnellisten, ulkoilevien, kunnon kananruoalla ruokittujen kanojen munia. Onnellisuuden voi lähes maistaa näistä munista, keltuainen on todella keltainen, kuori sopivan kova, maku mahtava. Ei tee mieli siirtyä takaisin kaupan muniin - edes luomuihin - kun on näihin hurahtanut. Suosittelen kokeilemaan, munataksin reitit ja aikataulut löytyy kun liittyy Facebookissa Vaahteramäen MunaEggsPress julkiseen ryhmään. Ajelee pitkin poikin Etelä-Suomea. Itse olen käynyt Lammin pysäkillä, ensi keskiviikkona haen munatäydennystä Hollolasta. Ihan vasiten tätä mainostan ilman mitään "omaa lehmää ojassa". Johan Elintarvikevirasto yritti tähänkin puuttua, jakeluauto olisi pitänyt rekisteröidä "elintarvikehuoneistoksi". Onneksi löytyi porsaanreikä, kun kyse onkin tilattujen tuotteiden toimittamisesta kuluttajille.  
 
Siinäpä sitä pohtimista vuoden alkajaisiksi. Hyvää loppiaista!
 


2 kommenttia:

  1. Meillä etenkin Ukki syö paljon munia ja on tarkka niiden mausta. Pitääpä hälle suositella munataksia, josko lämpiäisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla, jos teilläpäin MunaEggsPress kurvailee!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!