myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Tuikkukortit ja muuta kivaa

Sunnuntaihuomenta!

Katsoitteko Linnan juhlia asiaankuuluvalla hartaudella eilen? Minun kävi köpelösti ja missasin koko juhlat. Innostuin askartelemaan ja kun katsoin kelloa, se olikin yhdeksän illalla :) Tein tuikkukortteja Mummon pajukori -blogista löytämälläni ohjeella ja Tutan luvalla sain näyttää omat tuotokseni teille. Tällaista siis eilen puuhasin kun muut ihailivat (ja kauhistelivat!) pukuloistoa:
Löysin Kärkkäiseltä ihania jouluaskartelupapereita, ja homma oli tosi koukuttavaa. Ohje siis täällä jos joku haluaa kokeilla. En raaskinut heittää jämäpaloja pois vaan päällystin niillä tulitikkulaatikoita tuikkujen kavereiksi.
Ihan kiva pikkulahja sellofaaniin käärittynä. Tuohon pikkukorttiin voi kirjoittaa jouluterveisensä.
Jos on esim. lasten opettajia muistettavana niin tällaisia ehtii vielä hyvin tehdä!

Eilen ajeltiin mökillä perinteisellä kuusenhakureissulla:
Isäntä kaatohommissa ja Veera asiassa mukana. No ei meille ihan noin suurta kuusta tule, latva riittää:
Ihan jo odotan että pääsen koristelemaan! Täydenkuun aikaan oltiin kaatohommissa, uuden kuun syntyessä pitäisi kai vanhan kansan tietämyksen mukaan kaataa. Vähenevällä kuulla kaadetusta neulaset rapisee heti. Saas nähdä, olen kovin jalat maassa -ihminen mutta tuolla kuulla on kyllä taikaa, mihin uskon. Esim pajukoita meillä karsitaan vähenevän kuun aikaan. Mitä mieltä olette, huuhaata vai totta? Vuorovesikin elää kuun mukaan niin luulisi sillä jotain vaikutusta olevan.

Manteleitakin olen yhden satsin tehnyt ja pussittanut, pitää kai tehdä vielä lisää.

 Ja vähän olen leiponut, mutta siitä lisää toisen kerran. 

Perjantai oli minulla vapaapäivä ja sain ison osan jouluostoksista tehtyä. Se onkin se kaikkein tylsin joulupuuha mielestäni...joskin Finnmarin liikkeessä oli kiva käydä, se tuoksu ja tunnelma...tungosta kyllä oli sielläkin. Eilen kun oli sitten pyhä niin oli sellainen fiilis että tänään jo olisi pitänyt töihin lähteä. Kiva ylläri kun onkin vielä yksi vapaapäivä. 

Hyvää sunnuntaita ja jouluista alkavaa viikkoa!


6 kommenttia:

 1. Hienoja ovat! Katoin ohjetta mutta semmosta hommaa, ettei onnistu meikäläiseltä..ei voi tehdä sinne päin :D
  Teillä on vähän valkeeta maassa..tulispa meillekin!
  Kiitos samoin sinne :)

  VastaaPoista
 2. Onpas kauniita asioita mitä olet tehnyt. Kiva saada tuollaisia lahjoja :)

  VastaaPoista
 3. Kauniita kortteja☺
  Mukavaa sunnuntaita ☺☺

  VastaaPoista
 4. Ihania kortteja! Juulin eskariopet taitaa saada tuollaisia, jos vaa ehtisi väkertämään.. :-)

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanista kommenteista! Kyllä nuo onnistuu ihan keltä vaan kun multakin. Ensimmäisen kanssa vähän takkusin mutta seuraaviin löytyi sitten punainen lanka. Sanna-Mari, sähän askartelet mitä vaan ja kyllä näissäkin voi soveltaa, niin mäkin tein. Tuli mieleen, että tuikkujen tilallehan voisi laittaa vaikka paperipäällysteisiä joulukarkkeja! Mökillä oli vähän lunta, täällä kotona melkeinpä vaan sohjoa, vähän valkoista kuitenkin. Ja ilman muuta eskariopeille tällainen, ehtii vielä hyvin väkertää!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!