Pikaheipat! Laitan tähän tämän mustikka-juustokakun ohjeen ihan vaan ilman kuvaa kun tätä on kyselty. Ohjeen löysin Kodin Kuvalehdestä ja on muuten ihanaa! Gluteenittoman version saa kun vaihtaa pohjan keksit gluteenittomiksi.
Mustikka-juustokakku
Pohja:
200 g digestivekeksejä
75 g voita
1 1/2 rkl sokeria
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa (laiton Viola-vaniljatuorejuustoa ja jätin vaniljasokerin pois)
2 kl kermaa
4 munaa
2 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria
Marmoripinta:
1 dl tuoreita mustikoita
1rkl sokeria
(päälle tuoreita mustikoita)
Murskaa keksit, sekoita joukkoon sulanut voi ja sokeri. Paina keksimuru irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle (varmaan piirakkavuokakin käy). Paista 175 asteesa n. 10 minuuttia, jäähdytä.
Vatkaa tuorejuusto vatkaimella pehmeäksi. Lisää kerma, munat, sitr.mehu, van.sokeri ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Laita kattilaan mustikat ja sokeri. Anna kiehua n. 5 min.niin että mustikat rikkoutuvat ja sokeri sulaa. Siivilöi ja painele mustikoita, että saat kaiken liemen talteen (oikaisin tässä niin että soseutin koko hoidon sauvasekoittimella). Kaada tuorejuusto pohjan päälle. Lusikoi mustikkalientä sinne tänne kakun pintaan, vedä veitsellä marmorikuvioita. Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Oltiin eilen yksillä synttäreillä, jossa tarjottiin mustikka-juustokakkua, lieneeköhän samalla ohjeella. Oli kyllä tosi hyvää.
VastaaPoistaMukavaa syyskuuta :)
Kiitos käynnistä, Sanna-Mari. Saattaa hyvinkin olla sama ohje. Ja hyvää syyskuuta myös!
Poista