myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Vihreää

Hei! Arvatkaas mitä! Minä olen lomalla!!!! Ensimmäinen lomaviikonloppu takana ja olen jo ihan lomafiiliksissä, irti kaikesta. Neljä viikkoa edessä! Pitkästä aikaa mieheni kanssa koko neljä viikkoa yhteistä lomaa. Tyttö parkamme paarustaa kesätöissä, tosin mukavissa ulkopuuhissa lasten kanssa. Onneksi sitten saadaan viettää yksi viikko koko perheen yhteistä lomaakin.

Lomakohan on saanut aikaan tämän "vihreän buumin". Aloitimme lomailun viikonloppuna hurauttamalla pikku matkailuautoreissun, vaivaiset viitisensataa kilometriä vuorokauden aikana. Tänään sitten olen puuhastellut kotipihalla koko ihanan aurinkoisen helluntain kitkien ja nurmikkoa leikaten. Sitten voikin hyvällä omallatunnolla hurauttaa pariksi päiväksi mökille....vai mitä?

Tästähän kaikki alkoi:
Mieheni rakenteli minulle kasveja varten laatikon, ja nyt miniviljelmäni on siinä kunnossa että kehtaan sen teillekin esitellä:
Paprikaa, amppeli- ja parveketomaattia. Tomaatit tekivät jo kuolemaa, kun taisin siirtää ne liian hätäisesti ulos. Vaikka ei enää yöpakkasia ollutkaan niin liian viileää siltikin. Mutta kun latvoin ne, niin innostuivat taas kasvamaan ja nyt on kukkia runsain mitoin. Ensimmäinen paprikakin on jo valmistumassa! Etualalla hyvällä taimella salaatti ja tilli, persiljakin nostelee päätään vaikka onkin hitaampaa itämään. Satoa odotellessa!

Aivan ihmeellinen on ollut tämä kevät ja alkukesä kaikessa lämmössään ja runsaudessaan, joka uhkaa pakahduttaa ihmisen, kun ei millään ehdi nauttia kaikesta niin paljon kun haluaisi. Viiniköynnös on tuskin puhjennut lehteen, niin se onkin jo täynnä terttuja:
Taitaapa tulla hyvä viinirypälesatokin tänä vuonna, nyt pitäisi osata vaan leikata köynnöstä taiteen sääntöjen mukaan.

Yhdet Olga-sukatkin valmistuivat automatkan aikana, vihreääpä niissäkin:
Tässä vielä yksi hassu tähystäjäkoira:
Lomailen nyt ja postailen vaihtelevasti, kun asiantynkää ilmaantuu. Mukavaa alkavaa viikkoa, kesäistä sellaista!

3 kommenttia:

 1. Voi kun ihanaa.
  Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa.
  Nauti äläkä suunnittele liikaa tekemistä ♥

  VastaaPoista
 2. Onpas Sinulla ihanan vihreää, syötävät ja sukatkin☺ Ja olisitpa nähnyt leveän hymyni kun näin tähystäjän kurkkimas☺☺
  Oikeen antoisaa lomaa Sinulle ☺

  VastaaPoista
 3. ♥ ihanaa vihreää ja söpö kuono!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!