Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

perjantai 9. toukokuuta 2014

Halkosirkus

Moi taas! Meillä on ollut tänään sitten tällainen päivä:
Onneksi näitä ei sentään ihan kirveellä ole tarvinnut pilkkoa, vaan oli miehet ja koneet töissä:
Tästä seuraavasta kuvasta varmaan vähän saa hajua, millainen määrä tuota puuta oikeasti on:
Nyt saa pistää pökköä pesään ainakin parina talvena, koivua vielä niin lämmittää hyvin. Meillä talo lämpiää pitkälti takka-leivinuunia lämmittämällä. Puissa on oma hommansa, mutta sitä kannattaa kyllä ottaa vastaan silloin kun ilmaiseksi saa, sähkössä säästyy sitten pitkä penni. Minä olen vielä päässyt tästä hommasta kuin koira veräjästä, tänään selvisin paistamalla suolaisen piirakan työmiehille, ja katselin hommia kameran linssin läpi. Voipi olla että pinoamisessa en ihan niin vähällä pääse...

Tossukat sitten valmistuivat:
Ihan kivat tuli, ehkä  himpun verran suuret omiin jalkoihini. En tiedä päätyvätkö itselle vai lahjaksi. Reunaan virkkasin tuollaisen pykäreunan:
Lanka on tuttua Seiskaveikan Nostalgiaa, ja sainkin upotettua tossuihin melkein kaikki loput tätä väriä. Nyt aloitin tekemään Nallesta pienemmillä puikoilla ja isommalla silmukkamäärällä. Vähän ajattelin nipistää pituudesta, niin saan omiin jalkoihini sopivamman koon. Myös tuota kärkea ajattelin hiukan muokata erilaiseksi. 

Huomenna mökille, ihanaa ihanaa ihanaa! Huilitauko on isännällekin tarpeen tuon puusirkuksen jälkeen. Teille ihan jokaiselle toivottelen ihanaa äitienpäivää, minä jo ruusuni sain!


4 kommenttia:

  1. No johan onkin puusirkusta, mutta lopussa kiitos seisoo! Kivat noi tossut, oon mietiskelly virkkaamalla samantyyppisiä, mutta ne nyt on ollu vaan mietiskelyn tasolla vuosikausia, ei ihan oo virkkaus kuiteskaan mun juttu :D
    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, puuhomma on niin lähellä sydäntäni, kun eräänkin motin talven aikana takka-leivinuunissa ja saunassa poltamme. Meillä koivut on runkoina takapihan kulmalla ja piti jo niiden kimppuun käydä mutta flunssa sotki suunnitelmia. Mutta ihana lopputulos teillä. Oikein leppoisaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
  3. Kiitokset Sanna-Marille ja Tuulalle. Onneksi tosiaan ei kirveellä tarvinnut kenenkään halkoa tuota puumäärää, hommaa oli ihan riittävästi miehillä kun koneen kitaan puita mättivät. Pinoamista vielä riittää. Kivaa viikonloppua myös teille!

    VastaaPoista
  4. Kyllä on ollut raskas ja kova puusavotta teilläpäin.Itsellä sama rumba odottamassa vähän myöhemmin.
    Ihanan väriset tossukat (ruska)
    Hyvää Äitienpäivää!
    T.Jaana

    T.Jaana

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!