Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

"Tämä on sinun päiväsi"

Sunnuntaiehtoota, rakkaat lukijat! Viime viikko oli ihan mahdottoman kiireinen, mutta viikonloppu olikin sitten sitäkin rentouttavampi. Sain viettää ihan tuolla omalla rakkaalla mökillämme oikein luksusviikonlopun, missä jälkikasvustani koostunut ammattitaitoinen henkilökunta huolehti kaikkinaisesta hyvinvoinnistani.

Heti kun mökille päästiin, laitettiin lämpimät kamppeet päälle ja hurautettiin Isojärven kansallispuistoon, missä henkilökunta valmisti ruoan nuotiolla.
Loimulohta, nam.
Lohen kanssa nuotioperunoita kinkku-valkosipulikastikkeen kera.

Ruokapöytä oli hiukan huurteinen, mutta eipähän suu palanut kun ruoka jäähtyi nopeasti. Harvoin saa näin hienoa gourmet-ateriaa!

Jälkkäriksi pullaa sekä kahvit nokipannusta.



Pinjaa ja Veeraa ei alle kymmeneen asteeseen laskenut pakkanen paljoa hetkauttanut, mutta Ronjan lämpimänä pysymiseen piti ottaa kaikki keinot käyttöön, vaikka toppatakkikin oli päällä.

Hädässä ystävä lämmittää:


Aivan mahtavan laavuretken jälkeen hurautimme takaisin mökille, missä henkilökunta ryhtyi saunan lämmitykseen. Ennen saunaa meitä viihdytettiin vihjevisalla mökin ympäristössä.

Saunan jälkeen henkilökunta jatkoi toimenpiteitä hyvinvointini takaamiseksi:
Nyt olette  jo varmaan vihreitä kateudesta, mutta näiden hyväätekevien hoitojen jälkeen sain vielä kunnon niska-hartiahieronnan. Uskotte varmaan että olo alkoi olla melkoisen taivaallinen. Lasiin ilmestyi punaviiniä ja kuoharia sormia napsauttamalla, ja henkilökunta jatkoi uurastusta keittiön puolella, mistä minulle kiikutettiin nojatuoliin vastapaistettuja vohveleita mansikkajäätelöllä kuorrutettuna.

Vielä jouduttiin hieromaan hiukan älynystyröitä musavisan muodossa. Saunassa ollessamme orkesteri oli viritellyt soittimensa kuntoon, ja visan jälkeen alkoi livebändi musisoida meille soittiminaan kitara, sähköurut sekä tietenkin Kinder-munasta tehty rytmimuna. Tytär ja poika vastasivat laulupuolesta, ja täytyy myöntää että hiukan äipällä silmä kostui kun olivat treenanneet vartavasten joskus toivomani Enkelten kaupungin, missä on kertsinä juurikin tuo "tämä on sinun päiväsi". Oli todellakin minun päiväni, mahtava päivä jolloin sain tuntea itseni kuningattareksi!

Ohjelmallisen päivän jälkeen uni maistui aamuyhdeksään asti. Ja taas henkilökunta kääräisi hihansa ja valmisti maittavan aamupalan. Sen jälkeen lähdettiin ulkoilemaan järven jäälle, jonka paksuus oli jo 25 cm joten hyvin uskalsi jäällä kävellä. Etsikääpä kuvista koira:

Seuraavista kuvista pitäiskin sitten löytyä kaksi koiraa:

Tässä vielä koko kolmikko lumessa riehumisesta uuvuksissa:
Ohjelmallinen osuus ei vieläkään loppunut, vaan vuorossa olivat mökkiolympialaiset. Lajeina mm. huutokävely, vessapaperirullan työntö sekä tulitikun heitto. Sisällä siirryimme tunnistamaan näppituntumalla silmät sidottuina erilaisia pahvimukeihin laitettuja mömmöjä, kuten jugurttia ja havunneulasia. 

Lienee turha mainita, että kaikissa kisailuissa palkinnot olivat ruhtinaalliset!

Jatkoimme kuinkas muuten kuin syömisellä. Tämän päivän menu oli tortilloita erilaisilla täytteillä, jälkkärinä mansikkarahkaa. Namnam!
Veeruska parka oli niin uupunut viikonlopun touhuista, ettei jaksanut enää nousta jaloilleen nuolemaan rahkakuppia:
Toki Pinjalle ja Ronjallekin riitti omat kupit nuoltavaksi:
Ihaninkin viikonloppu päättyy aikanaan, eikä auttanut muu kuin pakata kamat, koirat ja muu väki autoihin ja lähteä kotia kohti. Kyllä tämän mahtavan viikonlopun jälkeen kelpaa aloittaa uusi työviikko pirteänä! Suurkiitos vielä aivan upealle henkilökunnalle, joka oli nähnyt valtavasti vaivaa (eikä varmasti ole niin levänneitä kuin minä tällä hetkellä)! Tämän viikonlopun muistan ikuisesti.

Teille kaikille lukijoille toivotan myös reipasta alkavaa viikkoa!
-Maija-






14 kommenttia:

  1. Voi jukra miten ihanan kuuloinen viikonloppu sulla! Pakko myöntää että oon kade :) Ja ihan varmana kyllä ansaitsit tuollaisen hemmottelun. Tuli nälkä kun katsoi noita ruokakuvia ja kaikki olympialajit kuulosti myös tosi kivoilta, kivemmilta kuin ne oikeat! Wau, oliko sulla synttärit vai mistä moinen? :) Rentoa viikon alkua sulle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Peppermint, mielettömän ihana viikonloppu tosiaan! Kyllä oli ansioitunut henkilökunta. Synttäreitä tulee ja menee, 49 tai jotain, en muista kun olen niin vanha jo ;). Mutta tämän viikonlopun aikana nuorruin niin paljon että seuraavaksi taidan täyttää 48. Eikös ihminen ole juuri niin vanha kuin tuntee olevansa?

    VastaaPoista
  3. No ihan vihreenä täällä, mahtavan kuulosta, onnellinen sinä :)

    VastaaPoista
  4. On on, vihreetä näkyy vaan. Hienot palveluskunnat ja tarjoilut sielläpäin Suomea :))

    VastaaPoista
  5. Ihanaa Maija!! Olet sen kyllä ansainnutkin! Tosin hieman heräsi kademieli... :)

    VastaaPoista
  6. Siis mä jäin noihin alkukuviin ja tuoksuihin jumiin. Mahtavaa.

    VastaaPoista
  7. Kiitos ihanista, mieltä lämmittävistä kommenteista. En tiedä oliko hemmottelu ansaittua, mutta ainakin nautin joka hetkestä. Mukavaa jos tunnelma ja tuoksut ovat välittyneet sinne ruutujen äärelle myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Maija, ei hemmottelua tarvitse ansaita, siihen riittää, että vain olet!

      Poista
  8. ♥ihanaa, elämästä nauttimista!!

    VastaaPoista
  9. Kiitos Katrimaija ja Riitta Sinikka. Ja olet varmaan Katrimaija oikeassa, jokainen on hemmottelun arvoinen. Tuon viikonlopun ilolla mennään pitkälle ja ehkä voin tuota hyvää laittaa sitten vuorostani kiertämään.

    VastaaPoista
  10. Eikä.... minä olen täällä ihan vihreänä kateudesta. Voi miten mahtava päivä. En ole koskaan ollut helliteltävänä. Jos ei oteta huomioon fysiterapiaa ja kampaajaa.
    Mutta nyt alkoi tehdä mieli jotain tuollaista.

    Mukavaa helmikuuta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli, oli kyllä ihan huippu viikonloppu ja lapset näkivät valtavasti vaivaa. Mukavaa helmikuuta sinullekin!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!