Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

torstai 2. tammikuuta 2014

Kirppislöytöjä ja kukkiva kuusi

Vielä kerran ihan mahtavan hyvää alkanutta vuotta teille lukijani! Vuosi vaihtui mökkimaisemissa, mutta eipä sielläkään päässyt tällä kertaa raketteja pakoon, vaan puolenyön aikaan pauke oli melkoinen ja koirat kauhuissaan. Ehkä kuitenkin vähän vähemmällä tutinalla päästiin kuin kotinurkissa, missä paukkuu sen 8 tuntia ihan koko ajan.

Mökkipaikkakunnan kirppikseltä olen usein tehnyt edullisesti hyviä löytöjä, ja kannatti tälläkin kertaa poiketa:
Kynttelikkö 5 euroa. En tiedä mitä materiaali on, painava on ainakin. Kuvittelen seuraavassa elämässäni lipuvani valkeassa vaatteessa yläkerrasta alakertaan tämä kädessäni...nyt se on ihan arkisesti tuossa pianon päällä, varmaan pääsee usein vielä ruokapöydänkin koristeeksi. 
Kynttiläalusta ja sammutin yhteensä 1,50 e. En tiedä mitä materiaalia tuo lautanen on, painava on sekin. Ehkä alpakkaa? Nämä jäivätkin mökille, kuva on ihan kännykkäkameralla otettu, enkä edes kynttilöitä tajunnut sytyttää kuvauksen ajaksi. 
Hauska minipullokokoelmataulu pääsi keittiön seinälle, tästä tuli jotenkin ravintolamainen fiilis. Hintaa tällä kokonaiset 3 euroa.

Tällainen hauska ilmiö nähtiin meidän joulukuusessa tänä vuonna:
Kuusta riisuessani huomasin että se olikin alkanut kauttaaltaan kukkimaan. 
Meillä oli tänä vuonna latvakuusi, jonka runko oli niin paksu, että sitä ei saanut tavalliseen kuusenjalkaan laitettua. Niinpä tumppasimme kuusen hiekalla täytettyyn ämpäriin, ja hiekan sekaan päivittäin vettä niin paljon kuin mahtui. Kummasti kuusi joi vettä vaikka se oli kaadettu jo yli kaksi kuukautta sitten. Tämä konsti otetaan kyllä käyttöön tulevinakin vuosina! Ensimmäiset neulaset varisivat oikeastaan vasta tänään kun kuusta vietiin ulos. Ja ämpäristähän voi tuunata vaikka kuinka hienon, meillä se vaan ihan päällystettiin foliolla. 
Kaunis kukkiminen ei kuusta pelastanut, vaan se lensi kuin lensikin ulos tänään. Hiljalleen on joulua siivoiltu muutenkin pois, valoja toki olen jättänyt vielä kun tämä pimeys tuntuu vaan jatkuvan.
Tässä vielä erään mustapäisen synttärihalaus eräälle 16-vuotiaalle punapäälle. Eli vielä kerran onnea meidän prinsessalle! Tänä vuonna ei sen kummemmin juhlittu, kun tyttö on jo "aikuinen" eli ripille päässyt, eikä itsekään ollut innokas sen kummemmin juhlimaan. Meillä on kaikilla tässä vuoden vaihteen aikoihin synttäripäiviä, joten ensi viikolla lennähdämme koko perhe Berliiniin (koirat eivät valitettavasti pääse mukaan mutta niille on tulossa luottohoitaja eli poika ja miniä tänne kotiin). Eli matkakertomusta luvassa ennen pitkää! Mukavaa loppuviikkoa ja viikonloppua!

9 kommenttia:

  1. Olipa hienot löydöt kirppikseltä!

    VastaaPoista
  2. Hyviä löytöjä, hienoa. Pitäisiköhän minunkin laittaa muutama edullinen ja mieluinen löytö näytille. Ennen en ole vaatteita löytänytkään, tai oikeastaan edes katsellut :)
    Mukavaa viikonloppua ♥

    VastaaPoista
  3. Kiitos taas ystävät Anneli ja Riitta Sinikka! Anneli, laita ihmeessä, on aina kiva katsella mitä muut on bongailleet.

    VastaaPoista
  4. No niin, tulin kurkistelemaan tänne sinunkin blogiisi! Kivalta näyttää! Minäkin olen yrittänyt etsiä tuollaista kynttilänjalkaa, en ole vielä löytänyt. En kyllä tiedä, olisiko se kuitenkaan minun tyyliä, mutta hieno se on silti! :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne ja kiva kun kävit! Meilläkin kynttilänjalka vähän hakee paikkaansa, mutta eiköhän se jossain vaiheessa löydy. Tämä on tällainen vähän "kotikutoinen" blogi;).

      Poista
  5. Tuo kynttilänjalka on kiva.
    Ja kiitos kuusenjalkavinkistä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin! Kuusenjalkavinkkiä kyllä suosittelen, harvoin on noin vähillä neulasten varisemisilla päästy.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!