myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Kirjastotäti Etelä-Suomesta kirjoittelee omaksi ja toivottavasti vähän muidenkin iloksi. Asustelen maalla ja perheeseeni kuuluu mies ja lapsia kotona ja maailmalla. Tavoittelen ekologista ja humaania elämänasennetta. Elämääni iloa tuovat luonto, mökkeily, puutarhanhoito, käsityöt, kirjat ja keittiössä puuhastelu. Pidän tanssimisesta ja käyn mielelläni teatterissa ja konserteissa. Minussa asuu myös pieni karavaanari. Omat haasteensa päiviini tuo fibromyalgia sekä liuta muita sairauksia. Blogistani löydät juttua ja kuvia minulle läheisistä asioista sekä kaikenlaista pohdintaa maan ja taivaan väliltä. Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan!

perjantai 6. joulukuuta 2013

Sokerileipurit

Itsenäisyyspäivän iltaa vielä ja kiitos tsempityksistä juontokeikkaa varten! Hyvin meni, luulisin, vaikka taisi mikki aluksi vähän täristä. Oli kaunis ja vaikuttava juhla.

Täällä laulu, jonka kuulin ensimmäistä kertaa tuossa juhlassa ja sai vedet silmiini. Olkoon se kunnianosoitus isälleni ja kaikille muille sotiemme veteraaneille.

Näin kauniilta näyttää pihamaamme tänä iltana, kuvat tyttären ottamia:

Tielläliikkujille keli taitaa olla viheliäinen, mutta kyllä uusi lumi on kaunista katsella!

Piparitaikinasta mainitsinkin tuossa aamuisessa postauksessani. Innostuttiinkin tyttäreni kanssa kokeilemaan, saataisiko aikaan piparkakkutalo tai pari. No saimmehan me! Ei näitä ihan vatupassin kanssa ole koottu, mutta ensikertalaisten väkästämiksi ihan ok. Vai mitä tuumaatte?:


Reilusti kuorrutusta ja koristeita niin pikku virheet menevät piiloon. Ja ovat sitten aikanaan makoisampia syödä! Ihan normipipareitakin tehtiin, mutta vaan osa jaksettiin koristella taloprojektien jälkeen:
Viime viikolla pidin työpaikallani perinteisen askarteluillan, missä innokkaat askartelijat väkästivät joulukortteja ja pakettikortteja, kokeiltiinpa sytykeruusunkin tekoa. Itsekin sain muutaman pakettikortin aikaiseksi:

Edelleen toivottelen ihanaa itsenäisyyspäivän iltaa! Mukavaa kun on vielä kokonainen viikonloppu edessä! Huomenna suunnistammekin jouluostoksille.

5 kommenttia:

 1. Onpa ihanan herkullsen näköisiä pipareita ja upeita mökkejä. Kyllä noita passaa aikanaan makustella.

  VastaaPoista
 2. ♥oi,mitä herkkumökkejä ja muuta! Kauniita korttejakin!

  VastaaPoista
 3. Voi miten jouluista. Kiva että esiintyminen meni hyvin, vaikken sitä kyllä epäillytkään.
  Ihania mökkejä ja pipareita. Kukahan meillä teksisi , kun emäntä ei oikein jaksa ?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Ihanaiset kommenteista! Tulipahan mökkejäkin kokeiltua, mutta Anneli, ilmankin pärjää...tuskin minäkään ensi jouluna teen, sen verran työlästä oli noita värkätä.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!