Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Makean nälkään

Heippa ystävät rakkaat! Arvatkaas mitä. Meikäläinen on tänään koristellut jo kaksi joulukuusta. Aamusta koristeltiin työkavereiden kanssa kirjastolle joulukuusi, josta ei nyt kuvaa tullutkaan näpättyä (paitsi kännykkäkameralla jonkinlainen otos). Meille on joskus vuosia vuosia sitten hankittu muovikuusi, joka oli hyvä olemassa silloin kun oli pentukoiria ja allergiaoireita. Nyt on taas siirrytty ehtaan luonnonkuuseen, mutta kun koristeita on kertynyt nurkat väärälleen, niin keksinkin viritellä muovisen tuonne yläkertaan "kakkoskuuseksi". 


Yllättävän nätti kuusesta tulikin, ja jouluinen fiilis kiireisen viikon keskelle. Ja ihan vaan ylijäämätavarasta koottu. Olen laiskuri näiden joulutouhujen suhteen, ja aina kun jotain koristeita virittelen, mietin jo mielessäni pois keräämisen vaivaa (tosi optimistinen ja valoisa asenne, eikö vaan). Mutta - jos menisikin yli siitä missä aita on matalin, ja nostaisi joulun jälkeen koko komeuden kynttilöineen ja koristeineen varastoon ensi joulua odottelemaan. Uudeltahan se silloin taas näyttäisi. Meillä on onni omistaa hervottoman iso vaatehuone tuolla yläkerrassa, ja hyvin sinne tuo kuusi mahtuisi nurkkaan. Pistetäänpä mietintään. 

Siitä fudgesta puhuin viime postauksessani. Aika herkullista tuli. 

Jos makean nälkä yllättää, niin tällä herkulla se takuuvarmasti lähtee. Tässä ohjetta kokeilunhaluisille:

Maitosuklaafudge
 2 dl kermaa
2dl sokeria
3rkl voita
2 rkl hunajaa
2dl vaahtokarkkeja
100g maitosuklaata
Mittaa kerma, sokeri, hunaja ja voi kattilaan
ja keitä hiljalleen sekoittaen kunnes sakenee
ja kylmään veteen pudotettu tippa pysyy koossa.
Nosta pois levyltä ja pilko suklaa ja vaahtokarkit sekaan.
Sekoita kunnes ne sulaa ja seos on tasaista.
Kaada pieneen vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa
muutama tunti. Leikkaa pieniksi neliöiksi.

Ohjeesta taas suurkiitos Hannelelle Täyttä elämää -blogiin!

Tämän sanon nyt yhtä paljon itselleni kuin muillekin käteville emännille ja miksei isännillekin: jäitä hattuun ja kohtuutta touhuamiseen. Mikään ei vie joulufiilistä paremmin kuin stressaantunut kotihengetär. Joulunviettäjät tuskin pahastuvat, jos muutama villakoira haukkuu nurkissa tai joulupöydästä joku sillinpää puuttuisi. Jospa tänä jouluna lopetettaisiin ne kiireet viimeistään aatonaattoon, se mitä siihen mennessä ei ole saatu tehtyä, jääkööt tekemättä. Minulla on lainassa ihanaakin ihanampi Samuli Edelmanin joululevy Hiljaisuuden valo, jota kuunnellen ajattelin virittyä joulutunnelmaan jo hyvissä ajoin. Kynttilät palamaan, glögiä mukiin ja suklaarasia nojatuolin käsinojalle. Siitä se lähtee!

10 kommenttia:

  1. Aahhhh. . . . oikein tuntee, miten kielellä kihisee tuota herkkua katsellessa. Taisin viime jouluna saada rakkaan vävyni tekemiä fudge-makeisia ja olivathan ne kielen vieviä. Siitäkin hyviä, että ovat aika riittoisia, niitä kun ei montaa peräjälkeen syö. . . :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, Katrimaija! Tosin meillä tuo kyllä katosi aika äkkiä, oli niin hyvää että tuli syötyä vaikka vähän jo äklöttikin. Näinköhän sitä pitää vielä toinen satsi jouluksi väkästää. Itse asiassa helppoa tehdäkin vaikka vähän kaihdankin tuota kinuskityyppistä keittelyä.

      Poista
  2. Kiitos Mate! Kyllähän se aito kuusi on aina aito ja tuoksuva, mutta onhan siinä oma vaivansa ja jälkisiivouksensa. Muovisen senkun kaivaa laatikosta, pystyttää ja koristelee. En sitten tiedä kumpi on ekologisempi vaihtoehto. Tuoksua ei muovisesta kyllä tule, mutta tuoksuuhan jouluna muutenkin. Hyvää joulun odotusta sinullekin, ja kokeile ihmeessä fudgea!

    VastaaPoista
  3. Onpa nätti joulukuusi! Ja kiva idea säilöä se kokonaisena :) Osaisinkohan mä kokeilla tota namia, mä kun en leivo enkä kokkaa? Näyttää herkulta, joskin mä ehkä voisin kokeilla tummalla suklaalla kun tykkään siitä enempi...Ja toi sun joulujulistus emännille on niin totta - tulee se joulu vähemmälläkin. Mä toteutan juuri sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peppermint käynnistä ja kommentista! Varmasti onnistuu tuo fudgen teko sultakin, ja tummasta suklaasta ei ehkä tuliskaan niin äkkimakea. Kannattaa kokeilla! Joulukuusesta: laiskuus kai poikii parhaat ideat. Tänään taas olen todennut, että tunnelma ja läheiset ihmiset on parasta joulussa, ja muutama villakoira ei sitä fiilistä pilaa!

      Poista
  4. ♥Kuusi on tosiaankin kaunis! Aaah, tuollaista herkkua, slurps!

    VastaaPoista
  5. Ystävä hyvä, relaa jo vähän,
    pysähdy vaikkapa hetkeksi tähän.
    Jouluna turha on hössöttää suotta,
    sitähän ehtii pitkin vuotta.
    Teetpä Sinä sitten sitä tai tätä,
    joulun aika ei tulematta jätä.
    Unohda siis turhat kiireet ja juoksut,
    istahda nauttimaan tunnelmat tuoksut.

    Oikein hyvää ja tunnelmallista joulua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli, tuohon pyrimme! Paljon olen oikonutkin tänä jouluna ja poiminut joulutouhuista ne parhaat palat, mistä itse tykkään!

      Poista
  6. meillä on ollut muovikuusi vuosia...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!