Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Adventtitunnelmia

Hyvää ensimmäistä adventtia! Kiitos taas käynneistä ja kommenteista, mukavaa kun tuo ruokajuttu herätti keskustelua. 

Eilisaamuna oli näin kaunis aamurusko, ja pyryähän se sitten tiesi tyyliin "aamurusko päivän pasko", tai kauniimmin "iltarusko poudan nostaa, aamurusko paidan kastaa". Nyt on joulunajan alkamisen kunniaksi maa valkoisena! Koirille varsin ikävä keli, kun uusi pehmeä lumi tarttuu tassukarvoihin. Pitäisi taas trimmausta tilata karvakorville. 

Uhosin, että meillä ei punaista ole näkyvissä joulukoristeluissa. Hiukan olen sille kuitenkin myönnytyksiä tehnyt. Hetken tauon jälkeen pikku punaisen pilkahdukset eivät oikeastaan näytäkään hullummilta, pikku annoksina.
Joulun aikaan isonkin tytön on äitiä ikävä. Äidin kuolemasta on jo parikymmentä vuotta. Äiti oli kova käsityöihminen, rakasti kangaspuilla kutomista. Tämä jouluinen poppanaliina on hänen tekemänsä, ja pääsi tänä aamuna keittiön pöydälle tunnelmaa tuomaan.
 Adventin ja hammasleikatun miniän iloksi hellalla kiehuu tällä hetkellä riisipuuro. Leivinuunissa muhii taas "pulled pork", ohje täällä.

Pari tonttua on istahtanut tuonne eteisen hyllylle lyhtyjen lomaan. Koko laulukuoroa en aio tänä jouluna esille ottaa (tai vannomatta paras).
Työhuoneeni joulutunnelmissa:
Ja hei kuulkaahan jouluihmiset, kuinkas monella on talossaan paketointipiste? Meilläpä sellainen on juurikin tässä kohtaa, tänne voi mennä suljetun oven taakse käärimään salaisuuksia pakettiin. Paperit, narut ja teipit käden ulottuvilla. 

Olkkarin joulufiiliksiä.

Tykkään niin paljon näistä Aarikan joulumukeista, että juon kahvini näistä läpi vuoden.


















Eilen olikin sitten leipomispäivä. Leipominen on mielipuuhiani, ja urakoin kahden litran taikinasta joululimppuja.
Limput tehdään piimään ja mausteeksi tulee siirappia, suolaa, anista, fenkolia ja pomeranssinkuorta. Jauhoiksi käytin kaikki pussinpohjat mitä kaapista löytyi, ruis-, hiivaleipä-, graham-, speltti- ja vehnäjauhoja, heitinpä sekaan vähän kaurahiutaleitakin. Leivät voidellaan kuumina siirappivedellä, niin pinnasta tulee kiiltävä. Leipää on jo kovasti maisteltu ja yksi leipä matkasi naapuriin. Aika monta ehti pakastimeenkin.
Pulla taitaa meillä tuoksua ihan liian harvoin hävikistä päätellen.
Sain sentään osan pelastettua pakastimeen joulunajan tarjottaviksi. Tuskin näitä enää jouluna syödään, mutta tässä joulun aikaan piipahtelijoita riittää, ja kiva on olla jotain tarjottavaa. Tortut on myös äkkiä tehty yllätysvieraille. 

Piparit meillä on perinteisesti leivottu itsenäisyyspäivän aikoihin, niin varmaan nytkin kun on tiedossa pitkä viikonloppu. Tänään on oman kylän joulunavaustapahtuma, missä tyttöseni on lupautunut laulamaan. Äippä saa sitten jännittää ja vetistellä. Kappalevalinnat ovat minun lempparijoululaulujani!

Pitsisukkia olen taas muutamat tehnyt, nuo valkoiset ovat tätä kirjoittaessa viittä vaille valmiit. Nyt taidan siirtyä hetkeksi lapasten tekoon.

 

Näihin tunnelmiin, ihanaa adventtisunnuntaita ja mukavaa itsenäisyyspäiväviikkoa!

10 kommenttia:

  1. Onpa taivas kauniin värisenä. Huh, ootpa sä taas jaksanu urakoida leipomusten kanssa. Mä käytän noita samanlaisia pitkiä harmaita sukkia joka ilta. Ne on kyllä ihan parhaat. ♥

    VastaaPoista
  2. Mä olin juurikin siinä lähellä käymässä kun lauantaiaamuna oli upea aamurusko - näin sen ihan livenä! Hienon kuvan sait siitä. Kauniin jouluisaa ja ihanat leipomukset sulla :) Hyvää ensimmäsitä adventtia!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tytti ja Peppermint! Tytti, kiva jos sukat on mieluisat. Mä olen niitä tehnyt niin monet että alkaa malli jo hitusen kyllästyttää...Peppermint, samaa aamuruskoa ollaan siis ihasteltu!

    VastaaPoista
  4. Kaunista joulun tunnelmaa on jo sielläkin! Hurjan hieno pullamäärä. Nam nam...

    VastaaPoista
  5. Voi että on muhkeita ja herkullisia pullasia. . . njam! Kyllä tuo punainen pieninä yksityiskohtina on kaunis jouluväri, mutta minun kotini ei ole punaisen joulun koti. Mukavaa ensimmäisen adventin iltaa.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Emilie ja Katrimaija! Pulla on joskus NIIN hyvää, en tiedä tuntuisiko tuoksu yhtä mahtavalta jos sitä vaikka viikottain tekisi. Mielestäni punaista näkee joulun aikaan tarpeeksi muualla, joten kotiini sitä huolin ainoastaan hyvin pieninä annoksina. Punainen poppana on muitojen liina ja siksi pöydällä, aattona joulupöytä on kyllä ihan eri värinen.

    VastaaPoista
  7. Voi Maija kun sinä olet ollut ahkera ja energinen. Minä sulatin viime viikolla pakastimen ja olin sen jälkeen kuin raskaan työpäivän tehnyt.
    Kunpa jotain jaksaisi joulun eteen tehdä.
    Ainakin muutama tonttu ja enkeli pääsee esille. Ja mies viritti eilen tuonne ulos valot.
    Mukavaa joulukuuta ♥

    VastaaPoista
  8. Makoisia leipomuksia olet leiponut ja nuo pitsisukkaset ovat aivan ihania.
    Olet sisustanut myös kotisi niin tunnelmallisen jouluisaksi.. kaunista:)

    VastaaPoista
  9. Kiitokset Annelille ja Mummolle pajukorista! Anneli, kyllä se joulu tulee ja menee vähemmälläkin touhuamisella...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!