myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

lauantai 7. syyskuuta 2013

Toipilaana

Moi!

Kiitos kaikista tsempityksistä mitä olen saanut sairaalareissua varten! Uusille lukijoille lämpimästi tervetuloa!

Nyt on sitten käsi ja polvi leikattu ja toipuminen hyvällä alulla. Sairaalakokemus oli taas erinomainen, kaikki toimi tehokkaasti, kipulääkettä ei tarvinnut pyydellä vaan sitä tarjoiltiin, ja henkilökunta oli ystävällistä. Näin siis Päijät-Hämeen keskussairaalan päiväkirurgisella osastolla Lahdessa. Kotiin tultua mietin ääneen, että onkohan päivätyö syynä siihen, että henkilökunta jaksaa olla niin ystävällistä.

Polvi tähystettiin ensin spinaalipuudutuksessa. Jännitin puudutusta ja salaa olin toivonutkin nukutusta. Mutta hyvän esilääkityksen turvin puuduttaminen ei ollut mitenkään paha juttu. Itse toimenpidettä sain sitten seurailla omalta tv-ruudulta, ja lääkäri myös selitti mitä teki. Irtonainen polvikierukan osa poistettiin ja pientä kulumanalkua siistittiin. Hassu ajatus katsella, mitä oman koiven sisällä tapahtui, kun samalla kuuli instrumenttien äänet mutta mitään ei tuntenut! Ihan kuin koko jalka olisi ollut jossain muualla, minusta irrallaan.

Sitten siirryttiin käden puolelle, ja siinä vaiheessa rauhoittavien aineiden voimasta simahdin ja heräilin, kun verityhjiön tehnyt kiristysside poistettiin kädestä. Pääsin heti kahdeksalta leikkaussaliin, pari tuntia kului siellä, tunnin olin heräämössä ja siitä sitten runsaan välipalatiskin kautta miehen kyydillä kotiin heti puolenpäivän jälkeen. Eli todella nopeaa ja tehokasta toimintaa! Loppupäivä kuluikin sitten nukkuessa lääkehuuruja pois ja yöksikin riitti vielä unta 13 tunnin verran!

Polvi on ollut ainakin vielä ihmeen kivuton, ja kyynersauva on saanut nököttää eteisen nurkassa käyttämättömänä. Kättä kyllä särkee ja buranaa kuluu, mutta tiedän kokemuksesta, että parissa päivässä helpottaa, oikea kätenihän on kahteen kertaan leikattu. Sairauslomaa on kuukauden verran, ja pahaa pelkään, että tässä ollaan kohta harmaissa täissä. Lääkäri sanoi tiukasti, että kädellä ei kuukauteen nostella mitään maitopurkkia painavampaa. Täytyy myöntää, että etukäteen hirvitti aika paljon, miten selviän näiden leikeltyjen raajojen kanssa, ja lääkärikin tarjosi vielä leikkauspäivänä mahdollisuutta siirtää käsileikkausta tuonnemmaksi. Mutta jos polvi ei tästä kipeämmäksi tule niin eiköhän tässä pärjäillä. Huomattavasti helpompaa on olla vasen käsi paketissa kuin oikea. Suihkussakäynti ja hiusten pesu kyllä taitavat hyvin riittää tämän päivän aktiviteeteiksi. Tätä ihanaa "lumipallosidettä" pitäisi pitää 10-14 päivää. Onneksi polven taitokset sai jo tänään ottaa pois ja polven suihkuttaa.

Ihan hyvin täällä siis voidaan olosuhteisiin nähden! Laitanpa tähän loppuun muutaman aurinkoisen koirakuvan viime viikolta:
Hiekkalaatikon uusi elämä. Veera kaivaa hiekkaan viileän kolon ja asettuu sine makoilemaan, kun aurinko lämmittää.

 Tässä koko orkesteri:

Pinja ja Ronja:
Pinjalle on nyt sitten varattu sterilointiin aika 24.9. Voidaan sitten olla yhdessä toipilaina. Olen ommellut Pinjallen tosi hienon bodyn leikkauksen jälkeiseksi ajaksi. Sitten näette...

Ihania ja aurinkoisia syyspäiviä!

9 kommenttia:

 1. Kiva lukea että kaikki sujui noin hyvin. Nyt vaan lepäät ja nautiskelet olostasi. Voit juoksuttaa ja komennella muita..... ethän sinä noin toisjalkaisena ja - kätisenä mitään tekemään.

  VastaaPoista
 2. Hyvää toipumista Sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Karmivaa luettavaa, mä en ois katsonut tuollaista live-lähetystä, nouvei, ihanat noi sun hauvelit.

  VastaaPoista
 4. onpas hyvä ett leikkaukset on nyt ohi ja toipumisen aika on koittanu <3 paranemista sinulle :)

  VastaaPoista
 5. Toipumista vaan! Kiva että kaikki meni hyvin.

  VastaaPoista
 6. Kiitos ihanat toivotuksista! Kyllä noiden voimalla parenee hurjaa vauhtia! Katju, se oli oikeasti ihan tylsä elokuva, ei edes värillinen ;)!

  VastaaPoista
 7. Pikaista paranemista:)
  Sinulle on haaste blogissani:)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Mamma ja Riitta Sinikka. Pitääpä käydä haaste bongaamassa!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!