myTaste.fi

Tietoja minusta

Oma valokuva
Äiti ja vaimo, henkinen hippi, viherpiipertäjä, mökkihöperö, lukutoukka, lankahörhö, kipuilija, metsässäkulkija, ilon ja valon etsijä

keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Heinäkuun heilumisia

Aurinkoista heinäkuun alkua! Kiitos taas tuhannesti täällä vierailleille ja kommentteja kirjoitelleille! Teette minut niin iloiseksi, että taidanpa järjestää kohtapuoliin pienen arvonnan. Ans kattoo....

 Meillä heinäkuu alkoi perinteisesti mökkeillen. Isännällä oli muutaman päivän vapaa, ja tyttökin sai kahden viikon kesätyöpestinsä päätökseen. Tyttärellä on vielä noita zumbaohjauskuvioita koko kesän ohjelmassa, joten maanantaina starttasimme hyvin myöhään kohti mökkirantaa. Mukana neitosia pareittain, kun tyttärelle lähti kaveri seuraksi. Ja peräkärry perässä, syystä että...

dadaa, se kauan etsitty mökkisohva on vihdoinkin löytynyt!:


Edellinen sohva ostettiin torista, ja se oli susi jo mökille tullessaan. Ensimmäinen harmitus oli, että se ei mahtunut ovesta sisään vaan piti irroittaa ikkuna sitä varten. Kangas repeili jo ostettaessa, ja oli nuhruinen. Muistanette, että jokin aika sitten hermostuin siihen totaalisesti ja taas piti ikkuna raksia irti ja sohva päätyi terassille, missä se onkin ollut irtopäällisen kanssa ihan omiaan. Varsinkin koirien lempipaikka. Mökkiolkkarissa oli pitkään kolme korituolia, jotka kuitenkaan eivät olleet niin mukavia kuin olisimme halunneet.Sohvaa on katseltu pitkään, mutta mieleistä ei ole löytynyt. Emme halunneet satsata tähän kovin paljoa rahaa, koska mökkikäyttöön tulee, ja kolme koiraa jättävät kuitenkin jälkensä sohvaan (vaikka toistaiseksi niillä on sohvalle pääsy kielletty).

Tämä pikkuinen divaani bongattiin Maskun lehti-ilmoituksesta, hintaa 200 e. Pieni ja kevytrakenteinen, mutta omiaan pieniin tiloihin, ja mahtui jopa ovesta sisään mikä ilahdutti isäntää kovasti! Kestää varmaan hintansa edestä mökkikäytössä. Värikin miellytti, hakusessa on ollut sininen, ruskea tai harmaa, ja koska sinistä on runsaasti niin tämä ruskea sopi mielestäni kivasti rytmittämään tilaa. Yksi korituolikin mahtui vielä jäämään olkkariin.Nyt on taas mukava rötkötellä viileämpinä iltoina telkkaria katsellen ja lueskellen. Ja tietysti käsitöitä tehden!

Kaksi isompaa korituolia päätyivät terassille, mistä baden-badenit vuorostaan väistyivät saunan terassille.


Tämä on lempipaikkani kesäiltaisin saunan jälkeen ja mökkiaamuina kahvikupin ääressä, silloin tähän paistaa aurinkokin. Joku kiva pöytä pitää vielä löytää tuon rimpulapöydän tilalle, eikun kirppareita kiertämään! Itse asiassa saattaapa kotinurkistakin löytyä ylimääräisiä kalusteita, kun tarkemmin katselee. Aina ei tarvitse uutta ostaa. Ja tuo sohva taisikin olla (patjoja lukuunottamatta) ensimmäinen uusi huonekalu mikä mökille on ostettu.

Isäntä uurasti mökillä, kun ei tunnu oikein osaavan joutenkaan olla. Ja tulostakin syntyi, suunnittelemamme heinäseipäistä rakennettu aidanpätkä on saatu alulle:
Tämä kivireunus muurattiin tähän toissa kesänä, ja lokatraktori jo rikkoi siitä palasen, joten ajattelimme että jonkinlainen aidanpätkä voisi olla tarpeen. Emme halunneet katkoa heinäseipäitä, joten isäntä kaatoi metsiköstä kuusennäreitä joista nuo aidanseipäät tehtiin ja juntattiin maahan. Toivottavasti saan pian näyttää teille kuvan valmiista aidasta!

Keltainen kukinta jatkuu kukkakukkulalla. Jokin punainen kivikkokasvikin kohta availee nuppujaan, joten ehkä pian saadaan kukkulalle lisää väriä. Hassua, miten tämä kukkula syntyi ihan hetken mielijohteesta. Tässä oli hiekkakasa estämässä veden valumista mökin seinustalle, ja mietimme mitä siihen päälle keksittäisiin. Kun löysin tontin nurkalta multakasan, ja lähes umpeen kasvanut kukkapenkki oli olemassa, niin virittelin tähän suodatinkankaan, kärräsin multaa (kymmeniä kottikärryllisiä) ja siirsin kasvit tähän. Kotipihasta toin täydennystä. Kukkula ilahduttaa minua suuresti aina mökille tullessani ja kukkii koko kesän. 

Nuo kukkulan keltaiset kivikkokasvit ovat lähtöisin tästä penkereestä, joka oli myös aivan umpeen kasvanut, kun ostimme mökin. Vaikka siirtelin kukkia pois, niin aina niitä putkahteli lisää, joten ajattelin antaa niille mahdollisuuden, ja sillä periaatteella on syntynyt tämä kukkareunus. Olen nyhtänyt siitä silloin tällöin muutaman rikkaruohon pois, ja jutellut kukille, että saa levitä jos haluaa, pakko ei ole. Ja kyllähän ne ovat halunneet tässä kasvaa, omalla paikallaan:
Nuo etualan angervot ja vuorenkilvet ovat meidän istuttamiamme, muut ovat olleet paikallaan, niitä on vaan hiljalleen "kaivettu esiin" rikkaruohojen seasta. Takana näkyvä kelopuuröykkiö on kiskottu järven pohjasta, ja niistä olisi tarkoitus myös tehdä jonkun sortin aidanpätkä tuohon kukkareunuksen yläpuolelle. Projekteja pitää olla....

Pinjasta on mukava istua kukkapenkissä, kun äippä kitkee. Eivätkä kukat taida siitä pahaa tykätä...

Mutta mikähän tuolla ylhäällä pörrää...?!? 

Isännällä on riittänyt tuota polttopuuprojektia, tämä pullea sisilisko oli seurana puita pinotessa. Mahtaako liskorouvalla olla vauvoja masussa? Näitä pulleamahaisia sisiliskoja on vilistellyt puuvajan nurkalla enemmänkin. Kohta on taas pikkuisia, kuten aikaisempinakin kesinä:
Pari yötä kun jaksaa kotona nukkua, niin pääsee takaisin mökille. Eipä silti että kotona olisi jotenkin huono olla, mökillä on vaan niin ihanaa!

Ihanaa ja aurinkoista loppuviikkoa!
9 kommenttia:

 1. Oikein mukavan näköinen sohva. Tuossa on kiva lötkötellä ja pitää jalkoja ylhäällä.
  Nätit korituolit, mikä noissa on saunan jälkeen istuskellessa :)
  Tuollaisen aidan minäkin haluaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Hiljalleen, kolmatta kesää täällä mökkeillessä, mökki alkaa näyttää "omalta". Pistän kuvan tänne kun aita on valmis :).

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eikös olekin, Riitta Sinikka, itsekin tykätään. Ei ole liian massiivinen tuohon pieneen tilaan.

   Poista
 3. Kivan näköinen divaani.
  Minäkinn näin tänään sisiliskon, mutta oli paljon pienempi ja laihempi.
  Kiitos ja Sinulle myös mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset matelle käynnistä! Meillä noita liskoja mökillä riittää, tykkään niistä vaikka eläinrakkauteni ei muuten oikein noihin matelijoihin riitä. Ja viikonloppu on jo ovella!

   Poista
 4. Hienostihan olet sielllä mökillä heiluskellut.Aitaa pukkaa ja kukkapenkit kukoistaa, hyvä assari sulla siellä vahtii töitä;)
  Voin vai kuvitella miten kauniisti ne närreet siellä aidassa harmaantuu ja saat tarpeellisen aidan.
  Lämmintä ja rentouttavaa viikonloppua sinulle.Kiitos viestistäsi♥
  Kaisa

  VastaaPoista
 5. Hieno tuo aita mahtava idea! Eikä sohvassakaan ole moitteen sijaa, sopii paikalleen kuin olisi siihen alunperinkin suunniteltu. Ihana pihapiiri teillä!

  VastaaPoista
 6. Kaisa ja Mummo, iso kiitos käynnistä! Joo vielä nuo kuusennäreet loistaa kirkkaampina kuin heinäseipäät mutta sehän on vaan ajan kysymys kun siitä tummuvat. Mistähän johtuu että mökillä pihapuuhat sujuvat jotenkin mukavammin kuin kotona, eivät tunnu yhtään "pakkopullalta"?. Ja Kaisalle tiedoksi, että noita assareita meillä on puuhissa mukana kolmin kappalein!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!